3 Gode råd til optimering af billeder til din hjemmeside

3 Gode råd til optimering af billeder til din hjemmeside

De fleste hjemmesider har billeder implementeret, men langt fra de fleste har optimere deres billeder, så de er ekstrem langsomme eller ikke særlig SEO-venlige.

Langsomme billeder trækker hastigheden ud af en hjemmeside, som giver en høj Bounce Rate, hvilket kan give dårlige placeringer i Google.

Vores tre bedste råd til at optimere dine billeder

Tilpas dimensionerne så de passer til dit indhold

Når du sætter et billede ind på din hjemmeside, så skal du undersøge hvilken dimensioner billede skal have, så det hverken bliver for lille eller for stort.

Mange indsætter bare et billede til deres hjemmeside uden at tænke på dimensionerne, og ofte er billede alt for stort og fylder alt for meget.

Ved at indsætte et billede med den rette dimension, så får du et billede i god kvalitet uden det fylder unødvendigt.

Tilføj Alt-tekst til dine billeder

Alt-tekst er en attribut google bruger til, at bedømme hvad der enligt er på billede, og mange glemmer at tilføje denne alt-tekst, hvilket er en skam rent SEO-mæssigt.

Når du skal udfylde alt-tekst på dine billeder så er det en god ide, at implementere dit fokusord til alt-teksten, det giver nemlig yderligere signal til Google om de skal ranke dig på netop dit fokusord.

Så hvis du har en hjemmeside om el løbehjul så vil dit fokusord være ”el løbehjul” eller hvis du en hjemmeside om elektrisk skateboard, så vil dit fokusord være ”elektrisk skateboard

Lazyload dine billeder

Har du mange billeder på din hjemmeside, så bør du benytte lazeload, som loader dine billeder asynkront, hvilket betyder at billederne under skillelinjen først bliver loadet når du scoller længere ned.

Det betyder altså, at hvis du kun scroller halvt ned på hjemmesiden, så loader billederne nedenunder ikke, og brugerne bruger ikke bandwidth på at hente disse billeder, hvilket holder din hjemmeside hurtigere.

Skriv et svar