5 måder du undgår stress i hverdagen

Stress er noget vi alle kender fra hverdagen.  Arbejdet stiller store krav og kræver meget af din tid.  Har du børn, så skal de bringes til og fra institutionen og videre til fritidsaktiviteter.  Der skal findes tid til madlavningen og din partner skal selvfølgelig også have opmærksomhed.   Her kommer et par tips til, hvordan stress kan undgås.

 

Vær aktiv

Sørg for at du har nogle fritidsaktiviteter som kan give lidt adspredelse og få tankerne væk fra arbejde og pligter.  Det kan alt fra en tur i fitnesscenter, holdsport, aftenskolekursus eller bare en daglig gåtur i naturen sammen med en god ven eller veninde.

Sluk mobilen

En af hverdagens største stressfaktorer er din mobiltelefon, som hele dagen igennem kræver din opmærksomhed med SMS´er, e-mails og Snapchats.   Prøv om du kan lægge mobilen, computeren og Ipads  helt væk i nogle timer hver dag, hvor du så i stedet laver aktiviteter uforstyrret sammen med familien.

 

Alenetid

Stress kan også kommer af, at man mister kontakten med sig selv.  Så lige så vigtig det er at bruge tid med familie og venner – ligeså vigtigt er det at du bruger tid på dig selv.  Det kan være alt fra en gåtur i naturen, en shoppetur i byen, læs en god bog eller bare en time i badekarret, hvor du slapper helt af og nyder velværen.

Måltidskasse

Spar en masse tid i hverdagen ved at skippe turen til supermarkedet.  Køb i stedet abonnement på en måltidskasse, så du automatisk får leveret de råvarer du har brug for direkte til døren, så du hurtigt og nemt kan lave lækker aftensmad til familien.  Måltidskasser fås med mange forskellige temaer :  sund mad, kødfrie, økologiske, fisk eller gourmet.  Så der er sikkert noget der passer til jeres præferencer.
Sammen med måltidskasserne følger og altid nemme madopskrifter, så du behøver ikke være en ørn i et køkken, for at være med her.

 

Tag et par dage fri

Det er vigtigt at man husker at slappe af og her hjælper det at komme væk fra de daglige rammer.  Tag en tur væk i weekenden – på hotel eller lej et sommerhus.  Tag af sted sammen med familien eller gode venner og sørg for at have noget kvalitetstid med hinanden – eksempelvis med god mad, hygge med brætspil og gåture i naturen. 

 

Skriv et svar