Punktering og lapning af bildæk

Punktering og lakering af bildæk er en vigtig del af processen for at holde din bil kørende. Det er vigtigt at huske, at punkteringer kan skyldes mange forskellige ting, lige fra normal slitage til skarpe genstande på vejen, så det er vigtigt at inspicere dine dæk regelmæssigt for at finde tegn på skader. Med punktering og lapning bil dæk på et værksted er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt.

Du skal handle så hurtigt som muligt

Når du opdager, at et eller flere af dine dæk er punkteret, er det vigtigt at gribe ind så hurtigt som muligt. Det første skridt er at tømme dækket for luft og fjerne det fra fælgen. Dette kan gøres med enkle værktøjer som f.eks. et dækjern og en luftkompressor. Når dækket er blevet fjernet, skal punkteringen findes, før man kan begynde at lappe det. Du kan finde punkteringen ved at kigge efter hullerne i dækket og føle rundt med fingrene. Hvis det ikke er muligt at finde hullet, skal du måske bruge et specialværktøj som f.eks. en dækplugger. Klik ind og find billige dæk inklusiv montering, så du er hurtigt kørende igen.

Sådan lapper du hullet

Når hullet er blevet lokaliseret, skal det ryddes for snavs, før det lappes. Dette gøres ved at bruge en gammel tandbørste eller en anden stiv børste til at fjerne snavs eller sten omkring hullet og derefter støvsuge resterende snavs- og støvpartikler med en støvsuger. Når området er rent og klar til at blive lappet, kan du påføre enten en kold lap eller gummicement, afhængigt af hvor alvorlig punkteringen er. Kolde plastre er normalt nemmere og mindre snavsede end gummikit.

Fyld dækket med luft

Når lappen er tørret og fastgjort, skal du fylde dækket op igen og sætte det på fælgen igen. Det er vigtigt, at du regelmæssigt kontrollerer dæktrykket i dine dæk med en dækmåler, så de ikke er under- eller overpumpede. Endelig bør du få dækket malet igen, når det sidder sikkert på plads, så det får et nyt og frisk udseende. En ny maling kan hjælpe med at forhindre rustdannelse og beskytte metallet mod korrosion. Dette vil sikre, at din bil forbliver sikker at køre i mange år fremover.

Skriv et svar