Ægte One Page Checkout – OPC til prestashop

Jeg får overtiden mange interessante prestashop opgaver. En af dem kom kom forleden dag fra den unge iværksætter Søren Skriver som netop har starte en ny webshop der sælger USB stiks og originalt nok hedder usbshoppen.dk – se den her.

Løsningen er under udfasning hos EPAY.

Opgaven var at lave en ægte One Page Checkout også kaldet OPC side. Kravene var faktisk ret simple, det skulle være i stil med den som billigegolfbolde har i deres webshop, alså meget kort, kontant og agressiv.

Resultat af den ægte OPC kan du se på screenshotet her:

Skulle den ægte OPC være interessant for dig så kan du rette henvendelse til mig via kontakt formularen.

Der er ikke mulighed for fragtvalg, man skal altså være indstille på at kører med faste fragtpriser! Der er heller ikke mulighed for valg af betalingsmuligheder, altsammen skyldes at processen skal være så kort og præcis som muligt for at holde kunden fast i købsbeslutningen!

Der findes andre modul alternativer til prestashops standard, bla. det meget populære OnePageCheckout modul er Zelarg, desværre er der gået hen og blevet en del overflødige ting på checkudside i det ellers udemærket modul, og så er det ikke helt onepage, fordi man bliver videresendt til betalingsiden når man har været igennem en lang liste af muligheder og felter der skal udfyldes.

Modellen her bygger alene på gæstecheckud, kunderne kan derfor ikke benytte sig at kunde funktioner i prestashop. Min erfaring siger mig dog at det heller ikke er nødvendigt med muligheden for fx. at gense sin ordre via butikkens hjemmeside. Faktisk tror jeg at langt de fleste der handler i en webshop, der samtidigt laver et kodeord vil ryge i fælden når de 6 måneder senere kommer forbi igen. Hvad var det nu koden var?

Du skal iøvrigt være velkommen til at knytte en kommentar til den noget agressive måde at lave checkudflowet på, det kunne jo skabe en interessant debat, jeg har nemlig tidligere været i dialog med webshop ejere der synes det er for agressivt.

For optimal ydeevne på prestashop anbefaler jeg iøvrigt at det hostes hos meebox, hvis du bruger rabatkoden prestatips.dk så er der 20% rabat på webhoteller

28 tanker om “Ægte One Page Checkout – OPC til prestashop”

 1. Jeg har faktisk kigget lidt på usbshoppens checkout før denne post og det falder virkelig i min smag, det er super simpelt og nemt at checke ud på den måde..

  Men jeg tror også at man skal passe på med at ændre for meget på hvad e-kunderne er vant til i forvejen.

  Helt sikkert en lækker løsning du har bygget der Timpet!

  1. Hej Email, jeg synes ikke det ligner dit, hele pointen med det er at man opsamler alt information på samme side 🙂

 2. Hej igen – arh så er jeg med 🙂
  Men ja, tror det er begrænset hvor mange der ville falde fra i en given situation fordi de skulle trykke på “Næste” efter de har indtastet deres adresse? Procenterne må være meget små.. Just my five cents

  1. Hej Emil
   Det er hele pointen at lave alle prointene i samme spand 🙂 Men jeg har ikke testet det, opgaven er lavet efter ønske om at det skulle være præcis sådan.

 3. Hej
  Det er en super god løsning – IMHO – men jeg synes dog at den mangler at man kan ændre på antal af varer man har købt.
  Når jeg handler gør jeg tit det at jeg samler alt det jeg gerne vil ha, i indkøbskurven. Og først der vælger jeg præcis hvad jeg vil købe. Eks: den UsB nøgle og ikke dén fordi den første har hurtigere skrive/læsetid. Altså jeg bruger indkøbskurven som en slags “opslagstavle”
  Derfor synes jeg at det er vigtigt at man kan slette/ændre indhold i indkøbskurven.
  Det kunne måske også være at jeg ville se om pris/enhed var den samme hvis jeg købte mere end én – eller hvordan fragt ændrede sig ved køb af mere end én.
  Dette bruger jeg også indkøbskurven til.
  Håber at mit indlæg kan bruges til noget. Bottom line er at det du har lavet er rigtig godt – kan godt lide OPC tanken.
  Hilsen Claus

  1. Hej Claus.

   Det er sandt der mangler lidt mulighed for at ændre antallet af varer. Nu er det lavet på ønske fra ejeren. Man kunne lave et step før hvor kurven blev vist og man her havde mulighed for at pille ved den salg. Ydermere så kan man redigere antallet, eller ihvertfald tilføje og slette varene i den lille kurv. Men du peger helt klart på en pointe 🙂

 4. Det er en super fed måde at lave et one page checkout på. Jeg oplever alt for mange sider der stadigvæk har nærmest en 5 sider købs formular, og det tror jeg afholder mange fra at handle der. Dette er måden det skal gøres på.

  1. Hej Klaus, jeg kan ikke være mere enig. 5 sider og nogen gange med håbløse trin hvor der kun er 1 valgmulighed, hvor man så faktisk bare skal trykke sig videre.

 5. Hej

  Rigtig godt layout og er enig i at de traditionelle 5 trins er fortid, men lige en lille flueknepper kommentar – på min bærbare var delen under betalingsdelen ikke synlig på skræmen, så en ide var måske at reducere lidt af det grå over under teksten samt det det hvide mellem den øverste grå og teksten nedenfor – så ville den del også blive synlig på min og måske andres skærme 🙂

  håber det gav mening

  mvh
  Henrik

  1. Hej Henrik.

   Tak for din kommentar, jeg er helt med på hvad du tænker 🙂 Hvis man skal gå helt ud så bør man også lave designs til de forskellige mobile enheder, men i sidste ende så handler det vidst om pengepungen hos dem der gerne vil have det lavet 🙂

   /Tim

 6. Hej igen

  Jeg har været inde på usb shoppen, og de har lavet one page check out om – hvorfor? fungerede det ikke godt nok?

  Jeg vil gerne høre prisen på dit check out, da jeg er intereseret i det til http://www.ok-linser.dk men da jeg vil arbejde i flere lande – kan det også håndtere det?

  Så ville jeg gerne abonnere – men linket her på siden virker ikke?

  mvh
  Henrik

  1. Hej Henrik

   Usbshoppen havde ved en fejl fået slået det fra, den skulle være oppe igen.

   Jeg ved ikke hvorfor linket ikke virker, det må jeg lige få kigget på i morgen, det er lidt underligt, for det har da virket, jeg har sendt dig en mail med en pris.

   Tim

  1. Jeg har ikke kigget på det til version 1.5 endnu, og det virker ikke med ewire, kun epay. 🙂 Prisen er 3500,- + moms.

  1. Hej Martin.

   Jeg har ikke forsøgt at implementere det i 1.5.x, men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle virke.

  1. Hej Sune.

   Det er et rigtig lækkert setup, desværre har epay meddelt at de vil udfase deres relayscript, derfor vil jeg ikke sætte det op hos dig, og selvfølgelig heller ikke hos andre for den sags skyld.

   Det er enormt ærgeligt de er går den vej, netop fordi jeg synes det er fedt man kan style og gøre som man har lyst til med produktet. De er dog på banen med en ny iframet løsning, den synes jeg dog ikke er specielt god. For at man kan få den populære hængelås i browseren kræver det nemlig at man selv køber et SSL certificat, hvilket yderligere og kræver at man har eget IP adresse til webshoppen.

   /Tim

Skriv et svar