Computerrelaterede skader

Computeren er et vigtigt redskab i mange forskellige job og aktiviteter for voksne og børn. Men lange perioder med brug af en computer kan øge din chance for at udvikle en skade. Uhensigtsmæssig computerbrug kan forårsage muskel- og ledsmerter, overforbrugsskader i skulder, arm, håndled eller hånd og øjnene. Hvis skaden allerede er sket, så har Hafaro.dk et stort udvalg i håndledsstøtte og meget andet til computerskader.

Børn kan opleve særlige fysiske og psykiske problemer, hvis de spiller computerspil for meget. Du kan reducere eller undgå disse risici med de rigtige møbler, bedre kropsholdning og gode vaner, såsom at tage hvilepauser og begrænse tiden brugt på computerspil. Efter et par timer med computer, så tag dine børn med udenfor for at tage på legepladsen, tage på fodboldbanen eller stranden. Du kan også tage dine børn med ud og spille fodboldgolf

Kropsholdningsrelaterede skader fra computerbrug

Ryg- og nakkesmerter, hovedpine og smerter i skulder og arm er almindelige computerrelaterede skader. Sådanne muskel- og ledproblemer kan være forårsaget eller forværret af dårlig design af arbejdsstationen (skrivebordet), dårlig kropsholdning og siddende i lange perioder. Selvom siddende kræver mindre muskuløs indsats end stående, forårsager det stadig fysisk træthed, og du er nødt til at holde dele af din krop stabil i lange perioder. Dette reducerer blodcirkulationen til dine muskler, knogler, sener og ledbånd, hvilket nogle gange fører til stivhed og smerte. Hvis en arbejdsstation ikke er opsat korrekt, kan disse stabile positioner lægge endnu større stress på dine muskler og led.

Forebyggelse af computerrelaterede muskel- og ledskader

Tips til at undgå muskel- og ledproblemer inkluderer: Sid ved et justerbart skrivebord, der er specielt designet til brug sammen med computere. Har computerskærmen (skærmen) enten i øjenhøjde eller lidt lavere. Hav dit tastatur i en højde, der lader albuerne hvile behageligt ved dine sider. Dine underarme skal være omtrent parallelle med gulvet og lig med tastaturet. Juster din stol, så dine fødder hviler fladt på gulvet, eller brug en fodskammel. Brug en ergonomisk stol, der er specielt designet til at hjælpe din rygsøjle med at holde sin naturlige kurve, mens du sidder. Brug et ergonomisk tastatur, så dine hænder og håndled er i en mere naturlig position. Tag hyppige korte pauser og gå en tur, eller lav strækøvelser ved dit skrivebord. Stå ofte.

Forældre bør sætte fornuftige tidsbegrænsninger for deres børns computerbrug og videospil. Dit barn skal tage regelmæssige pauser fra at bruge en computer og bør gøre nogle fysiske aktiviteter hver dag.

Fokusering af dine øjne på samme afstandspunkt i lange perioder medfører træthed. Det menneskelige øje foretrækker strukturelt at se på genstande mere end seks meter væk, så ethvert arbejde, der udføres tæt på, stiller ekstra krav til dine øjenmuskler. Den oplyste computerskærm kan også forårsage øjetræthed. Selvom der ikke er noget bevis for, at træthed i øjnene skader dit syn, kan computerbrugere få symptomer som sløret syn, midlertidig manglende evne til at fokusere på fjerne objekter og hovedpine.

Så ingen tvivl om at computerne, mobiltelefonerne er kommet for at blive, men derfor kan du selv godt være opmærksom på, og snakke med dine børn om hvor lang tid I bruger på det.

Skriv et svar