Derfor er det vigtigt, at du får styr på de nye regler vedrørende UK moms og brexit

Har du svært ved at forstå, hvordan brexit kommer til at påvirke dig og din hverdag som privatperson? Er du endnu ikke helt med på, hvad brexit betyder ift. toldregler og generelle regler for handel. Så læs med her. Det er nemlig uden tvivl rart for dig at have styr på dette, og det vil gøre tingene mere simple og nemme for dig, når du ikke er i tvivl.  

I virkeligheden er det ikke så svært at forstå de nye regler, når det kommer til UK moms. Disse regler minder meget om de aftaler, som også er lavet med mange af de lande, som heller ikke er med i EU.  

Moms når du sender pakker 

Når det kommer til UK moms efter brexit, så er det vigtigt, at du får styr på, hvilke regler der gælder for dig, som skal sende en pakke. Disse regler gennemgår vi her.  

Når det kommer til UK moms efter brexit, så er det sådan, at du kan sende pakker med en værdi på op til 39 pund ganske toldfrit. Her skal du heller ikke betale moms.  

Dog er der nogle undtagelser. Hvis din vare er en handelsvare, skal du altid betale UK moms og told. Det samme gælder, hvis der er nogle andre særlige betingelser for din vare, som gør, at den bliver pålagt særlige afgifter. Hvis din pakke overstiger værdier på 39 pund, skal du også betale moms.  

UK moms er sat til 20% i satsen. Dertil kommer et gebyr på 8 pund, som du skal betale til Royal Mail for selve toldbehandlingen.  

Har du købt noget over internettet? 

Det er naturligvis også vigtigt for dig, at du kender reglerne til, når du har købt noget over internettet. Her har reglerne nemlig ændret sig som et resultat af brexit, og reglerne minder nu mere om de regler, som der er, når du køber noget hjem fra USA.  

Når du har købt noget over internettet, så skal du altid betale moms, hvis varen overstiger 80 kr. i værdi. Spørgsmålet om, hvorvidt du skal betale told, afhænger af flere faktorer. Dem kan du finde mere information om på nettet. Du kan med fordel undersøge sagen nærmere hos toldstyrelsen.  

Undgå ubehagelige overraskelser 

Den primære grund til, at du skal få styr på de nye regler, som er kommet i forbindelse med brexit, er, at du på denne måde forsøger at undgå at blive ubehageligt overrasket. Det ville fx være ret ubehageligt, hvis du ikke vidste, at du skulle betale en momssats på 20% på en pakke, du havde sendt. Så ville du finde ud af det efter, at pakken var sendt, og du ville være nødt til at betale pengene.  

Det kan altså betale sig at forsøge at forstå de nye regler. På denne måde tager du bedst din egen situation og økonomi i kontrol. Også med andre regler, som er kommet med brexit, kan det være rart at sætte sig ind i disse.  

Skriv et svar