Derfor skal du arbejde stående

Er du en af de mange der sidder 8 timer ned foran computeren gennem hele arbejdsdagen? Vi har indrettet en arbejdskultur, hvor dette er ganske normalt, på trods af hvor mange konsekvenser dette har for vores helbred. Genetisk er vi nemlig lavet til at være fysisk aktive, hvorfor det er dybt uvant for kroppen at bruge så mange timer siddende. Derfor kan du med stor fordel begynde at arbejde stående i stedet, da det både er befordrende for dit fysiske helbred, samtidig med at dit mentale velbefindende ligeledes styrkes.

 

Læs med nedenfor, hvis du ønsker yderligere information omkring, hvorfor det er en fordel for dig at arbejde stående. Når du er blevet klogere på dette, så læs de seneste nyheder på LLK.dk her, og bliv klogere på, hvordan du bliver mere effektiv arbejdsmæssigt.

 

Sådan påvirker det dig at sidde meget ned

Lange siddeperioder er tilskrevet en større negativ effekt på dit helbred. Det er blandt andet sat i forbindelse med øget risiko for hjertesygdomme, større tendens til fedme, diabetes samt kræft. Dit helbred er altså udsat, hvis du bruger størstedelen af din dag på at være inaktiv og stillesiddende.

 

Ligeledes sænkes dit stofskifte, hvilket påvirker din forbrændingsevne, samtidig med at der sker en reducering af enzymer, der bevirker et hævet glukose- og kolesterolniveau. Det kan altså have større konsekvenser at sidde for meget ned i løbet af dagen.

 

Fordele ved at arbejde stående

Der er mange fordele ved at integrere at arbejde stående i hverdagens arbejdsplaner. Først og fremmest er din frobrænding større ved stående arbejde. Dermed forbrænder du altså flere kalorier i løbet af din arbejdsdag og du har dermed nemmere ved at tabe dig og opretholde en sund livsstil. Desuden afstresser kroppen også bedre, når du varierer din arbejdsstilling.

 

Ligeledes har stående arbejde indflydelse på din fysisk, blandt andet ved at din core styrkes og grundet en mindre tendens til at få ondt i ryggen. Rygsmerter er en hyppig årsag til sygefravær og derfor er det en stor fordel at kunne sænke antallet af tilfældene. Hovedsageligt forbedres din generelle sundhed i og med, at du har større fokus på dit helbred, din fysiske aktivitet og madindtag, når du står op igennem din arbejdsdag.

 

Det er også set at chancen for at udvikle depression er mindre, ligesom risikoen for at få kroniske sygdomme er lavere. Ved at stå op i løbet af din arbejdsdag, kan du samtidig opleve en øget koncentrationsevne og dermed blive distraheret mindre. Dette påvirker både dit humør og din produktivitet.

 

Sådan gør du stående arbejde til en fast del af din dag

Hvis du ønsker at arbejde stående mere, er det noget du gradvist skal indarbejde det, for at gøre det til en fast del af din arbejdsgang. Du kan eksempelvis lade skrivebordet hæve skrivebordet inde du går hjem, så det er klar til dig, når du møder ind den næste dag.

 

I starten kan du også gøre det til en fast del at foretage alle dine telefonopringninger stående, eller når du skal lave et kort link eller kort URL med LLK.dk. Husk desuden at stå op efter frokost, så du undgår at blive døsig efter du har spist. Husk dog at lade dig selv sidde ned, når du kan mærke at din krop bliver for træt, så du undgår udmattelse.

Skriv et svar