Er din bil klar til vinteren?

Vi er allerede trådt ind i den periode af året, hvor vejret kan være rigtig hårdt ved både mennesker og dyr. Men det er ikke kun de levende væsner, som har det hårdt her i vintermånederne.

Vinteren er nemlig også en tid, der kan tære ekstra meget på vores køretøjer. Det er især dit bilbatteri, der kommer på en prøve, når temperaturen falder.

Hvor længe kan jeg forvente at mit bilbatteri holder?

Det kan variere meget, hvor længe et bilbatteri kan holde. Men som udgangspunkt, skal man regne med, at det holder omkring 5 år. Holdbarheden er også afhængig af, den måde du kører på, og hvordan vejret arter sig. Hård frost kan f.eks. forårsage, at dit bilbatteri kan miste helt op til 50% af sin kapacitet.

Ligesom med så mange andre ting, er det vigtigt at have fokus på kvalitet, når du skal udvælge dele til din bil. Måske du på den måde kan undgå at skulle skifte dit batteri alt for ofte. Tit opdager vi først, at der er noget galt med bilens batteri, når det er for sent, og vi holder i vejkanten med en bil, der ikke vil køre.

Ofte hænger pris og kvalitet sammen, så det kan betale sig at ofre lidt ekstra for at sørge for, at kvaliteten er i top. Har du brug for et nyt bilbatteri til din bil? Så klik ind forbi batteribyen.dk, og se det store udvalg. Her finder du batterier fra anerkendte producenter til en god og overkommelig pris.

Sådan forlænger du levetiden

5 år lyder måske ikke af meget, når man taler om levetid på bilbatterier, og der er da også ting, du selv kan gøre for at få en længere holdbarhed.

Det er f.eks. en god idé at undgå kun at køre små korte ture. Hvis bilen aldrig kører længere end til det nærmeste supermarked, er det svært at få ladet batteriet ordentligt op, og det går ud over holdbarheden i sidste ende.

Vi bruger også langt mere strøm på ting som sædevarme, el-bagrude og klimaanlæg, end vi går og regner med. Alt vores ekstraudstyr er med til at suge strømmen fra vores bilbatteri. Og igen, hvis vi kun kører korte ture, så dræner vi batteriet, inden det kan nå at blive ladet op. Hvis du ved, at du i en periode kun kører korte ture, så kan det være en god idé selv at oplade sit bilbatteri en gang imellem.

Få hjælp til at købe det rigtige

Det kan være svært at finde frem til det rigtige bilbatteri, men hvis du følger linket fra det tidligere afsnit, så kan hjemmesiden hjælpe dig med at finde frem til den rigtige model. Der er nemme søgefunktioner, som gør, at du kan finde frem til lige præcis det bilbatteri, der passer til din bil.

Skulle du være en af dem, der kun benytter din bil til korte ture, så er det værd at overveje også at investere i en batteritester, så du undgår pludselig at stå med et batteri, der er fladt.

Skriv et svar