Gaveidéer til nysgerrige børn og voksne

Hvis du er gået i gang med at sikre årets julegaver til alle dem, du gerne vil overraske på juleaften, har du sikkert igen i år fundet ud af, at det med at finde gode og meningsfulde gaver ikke altid er så nemt.

Det kan være svært at vælge noget, som rent faktisk er brugbart, og derfor er der stor chance for at ramme ved siden af skiven i forbindelse med julegaveindkøb. Derfor kan det betale sig at lægge lidt tankekræft i at gøre det rigtig, og det kan du bl.a. gøre ved at tænke lidt over, hvad dine gavemodtagere egentlig er for nogle mennesker, samt hvad de interesserer sig for.

Hvis du eksempelvis skal købe en gave til en nysgerrig person, som elsker at løse problemer og påtage sig ny udfordringer, kan du overveje at vælge et spil eller lignende som gaver, der vil tae til netop disse sider af din gavemodtager.

Du kan eksempelvis vælge en professorterning, som er en sjov og anderledes gave, der kan give mange sjove stunder. En professorterning er et sjovt spil, som kan bruges af alle, men professorterningen henvender sig især til dem, der elsker en god udfordring, og som ikke stopper, før problemet på bordet foran dem er løst.

En professorterning er nemlig ikke sådan lige at løse, og det kræver derfor seriøse overvejelser og mange forsøg for at gøre det rigtigt. Kender du en person, som elsker sådan en udfordring? Så er en professorterning det helt rette valg til en julegave.

Sund leg for nysgerrige sjæle i alle aldre

En professorterning er en terning med ni individuelle felter på hver af de seks sider. Felterne kan du justere på, og det er netop det, som gør en professorterning speciel. Hver af de ni felter på hver af de seks sider har nemlig forskellige farver, og legen går derfor ud på at samle farver på hver deres side, så eksempelvis røde felter kun ses på én af terningens sider.

Det lyder måske ikke så svært, men hvis du nogensinde selv har prøvet at løse en professorterning, vil du vide, er det er nemmere sagt end gjort. Det kræver således stor tankevirksomhed at løse en professorterning, og netop derfor passe den gave godt til en person, som elsker svære udfordringer.

Det kan både være vokse og børn, for det eneste, der skal til for at få sjov ud af en professorterning, er nysgerrighed og masser af gåpåmod.

Når du går på indkøb efter en professorterning, kan du vælge den klassiske model, som er en firkant. Denne model kender de fleste, men i dag findes der også mere moderne versioner. Hvis du eksempelvis vil købe en professorterning til et barn, kan du vælge en model med færre felter, som derfor er nemmere at løse.

Hvis du til gengæld vil købe en gave til en person, som allerede er ekspert i at løse den klassiske professorterning, kan du vælge en af de mere avancerede modeller, som bl.a. er trekantede og femkantede.

Skriv et svar