Grunde til at få en signet ring

Du har uden tvivl set en signet ring før, også selvom du ikke var klar over det. En signet ring er en ring med en stor flade, hvori der typisk er graveret et våbenskjold – måske har du set én i en fantasy-film eller i et historisk drama. På www.rrj.dk finder du for eksempel en guldsmed med mange års erfaring, og du kan få hver detalje skræddersyet til dig. Og nej, man behøver ikke være kongelig, for at få en signet ring. Læs med her og find ud af, hvad grunde du ellers kan have!

Til direktøren eller familieoverhovedet

En signet ring kan bæres af en direktør, der har bygget sit firma op fra bunden. Ingen har jo sagt, at det behøver at være et våbenskjold, der er i ringen – det kan lige så vel være firmalogoet. For chefen er det måske lidt prangende at gå rundt med en signet ring i hverdagen, men den egner sig godt til eksempelvis pressemøder eller events. Det er desuden også en god gave til familiens overhoved, der godt kan lide lidt ekstra. Selvom jeres familie ikke allerede har et våbenskjold, så er det nemt at få ét designet. Det er en unik have til ma- eller patriarken, der har passet godt på familien i lang tid.

Til kunstneren med en drage i hjertet

Der er absolut ingen, der har sagt, at en signet ring skal bruges til ét bestemt formål eller have bestemte tanker bag sig. Ringen kan også bestilles af dig, hvis hjerte banker for det magiske og det eventyrlige. Du kan føle dig som en konge eller en dronning i hverdagen, og ringen vil med sikkerhed skille dig ud fra mængden.

Hvad end du er forfatter, og har et våbenskjold associeret med dine bøger, eller er billedkunstner med en unik signatur, så kan en signet ring være lige noget for dig. Det er nemlig også muligt at få sine initialer sat ind, i stedet for et våbenskjold.

Hvad er en signet ring?

Hvis du slet ikke ved, hvad en signet ring er, så bare rolig; det er faktisk ikke så kompliceret.

En signet ring er en ring af massivt metal, i dag ofte guld, men førhen også billigere metaller. Ringen blev i mange år brugt som et statussymbol blandt overklassen, et tegn på hvilken familie, man kom fra. Omkring 1700-tallet begyndte den at brede sig nedad, og i dag er der mange, der har eller eger en signet ring.

Ringen blev engang også brugt som et stempel – det skulle markere dokumenter og kunne fungere som en underskrift, somme tider i voks eller ler. Takket være ringenes individualitet, idet de ofte blev specialfremstillet og sendt ned gennem generationerne, blev en signatur med en signet ring ofte set som mere autoritær end en håndskrevet underskrift. Du kan sagtens gå med din egen personlige signet ring, uden at der er tale om praleri. Som specialbestilte kan de komme i alle mulige former og tykkelser, og du kan også tage et mere elegant valg, så det ikke er en stor klump på din finger.

Skriv et svar