Husk at få et afbræk fra computeren og arbejdet

Har du et arbejde, som gør, at du bruger rigtig meget tid foran computeren? I dag er der rigtig mange jobs, som kræver, at rigtig store dele af arbejdsdagene foregår foran en skærm. Det er effektivt og i mange tilfælde nødvendigt, men der er dog den ulempe, at det faktisk ikke er super godt for hverken krop eller sind at sidde så meget foran en computer. Så husk at komme lidt væk fra skærmen en gang imellem.

Det er ikke godt at sidde for meget foran computeren

Uanset om du bruger computeren til arbejde, eller om det er fordi du ser film eller gamer, så er det altid en god ide at komme lidt væk fra den. Først og fremmest kan man få hovedpine af at sidde foran computeren, hvilket de færreste nok er vilde med. Og derudover så er det heller ikke sundt for kroppen at sidde stille i den samme position i lang tid ad gangen.

Så selvom du har noget arbejde eller lignende, som skal klares på computeren, og som er nødvendigt, så er det også meget vigtigt, at du prioriterer at være væk fra computeren. Og det kan du gøre på mange forskellige måder. For tror det eller ej – hele verden drejer sig ikke om skærme.

Brug tid i haven

Hvis du gerne vil komme lidt væk fra skærmen, så er det en rigtig god ide at komme udenfor – og det kunne eksempelvis kombineres med noget praktisk arbejde, såsom havearbejder.

Her kan du eksempelvis tage ud og Køb skjuler til kapilærkasser og andre ting, der skal bruges, hvis du skal kunne bruge en hel dag i haven med en masse dejligt arbejde.

På den måde kommer du væk fra skærmen, samtidig med at du får frisk luft og løst nogle praktiske opgaver.

Det er altså et rigtig godt tip, hvis du vil blive bedre til at komme væk fra din computerskærm – og det er ovenikøbet super nemt, fordi du faktisk bare skal ud i din egen have.

Bevæg din krop

Når man sidder meget foran en computer, er det også meget godt at få bevæget sin krop. Det kan eksempelvis være med en løbetur i den friske luft, men det kan også være at samle nogle venner og spille lidt fodbold, basketball eller lignende.

Hvis du ikke er så meget til den intense måde at bevæge sig på, som eksempelvis kunne være løb eller lignende, kan du også kaste dig ud i noget som meditation og yoga. Hvis du eksempelvis begynder at dyrke bikram yoga, vil du mærke dig selv og din krop, hvilket kan være et meget godt afbræk fra en dag, hvor man har siddet meget foran computeren.

Skriv et svar