Hvad er en metaldetektor?

En metaldetektor er et værktøj, som kan registrerer signalet fra en ​​metalgenstand i nærheden. En metaldetektor er bevendt til at opfange metalgenstande som er gemt væk inde i andre genstande eller begravet under jorden. Oftest består en metaldetektor af en håndholdt enhed med en søgespole, som fejes hen over jorden. Hvis søgespolen kommer tæt på ​​et stykke metal, signaleres dette til brugeren ved en høj tone eller en nål, som bevæger sig på en indikator. Som regel vil en metaldetektor give et signal på en metalgenstand allerede på afstand, og tonen vil blive højere, når man kommer helt tæt på. 

Den nemmeste måde at forklare, hvordan en metaldetektor virker, er ved at sige at en metaldetektor består af en søgespole som producerer en vekselstrøm, der danner et vekslende magnetfelt. Er der et elektrisk ledende metalgenstand som kommer tæt på søgespolen, vil det frembringe et magnetfelt som metaldetektoren kan opfange.

Hvad kan en metaldetektor bruges til? 

Metaldetektorer har igennem tiden været brugt til mange henseender. De blev blandt andet brugt under 2. verdenskrig til at finde miner gemt i jorden af tyskerne. De første industrielle metaldetektorer blev taget i brug i 1960’erne. Særligt inden for luftfart har metaldetektorer været brugt til påvisning af våben som for eksempel knive. Arkæologer har ligeledes brugt metaldetektorer til at hjælpe sig med at finde gemte skatte. 

Metaldetektorer bruges også uden for industrien til mere afslappede formål. Mange mennesker bruger metaldetektorer til at hygge sig i fritiden, og gå på skattejagte i skovområder, hvor det er tilladt at benytte metaldetektorer. 

Hvis du ønsker at købe en metaldetektor til din fritidsaktivitet, så skal du besøge Treasurehunter.dk. Vi har mere end 5 års erfaring med salg og rådgivning af metaldetektorer til private, og står klar til at hjælpe dig med at købe din kvalitets metaldetektor i dag.

Skriv et svar