Så nemt er det at få en mere aktiv hverdag

Har du for travlt i din hverdag til at tilføje mere motion? At få en hverdag med mere motion, betyder nødvendigvis ikke at du skal stå en time tidligere op for at snøre løbeskoene.

 

Gennem dagen kan du nemt inkludere mere fysisk aktivitet og nå at få den nødvendige daglige motion, ved at tage nedenstående tips og tricks til dig. Så bare rolig, der er masser af nemme og omkostningsfrie måder at få mere fysisk aktivitet inkluderet i din hver dag.

 

Drop bilen

Mange overvurderer deres aktive niveau i løbet af dagen og glemmer, at de kører hen til de fleste steder. Udover at det har en negativ påvirkning på dit helbred, så har det desuden også en dårlig indflydelse på miljøet. Prøv derfor at tage cyklen eller gåben i stedet, og brug den ekstra transporttid til dit helbreds niveau.

 

Du kan eksempelvis spare pengene på at gå til spinning, hvis du tager cyklen til arbejde i stedet og spare store udgifter, hvis du vælger at sælge din bil til skrotbil.

 

Der er altså mange fordele ved at have en mere aktiv hverdag og bruge din egen krop som transportmiddel.

 

Gå ekstra lang tur med din hund

Tag snoren og giv din hund en god gåtur. Både din krop og din hund vil være dig taknemmelig. Hvis du ikke synes, at du har tid nok til at gå en længere tur, så sæt tempoet lidt op, så du kan mærke det i benene.

 

Det også utrolig sundt at komme mere ud i den friske luft og få noget ekstra D-vitamin, samt ilt til hjernen. Din krop vil altså takke dig på flere måder. Hvis du finder det kedeligt at gå, kan du eventuelt tage noget musik eller en podcast i ørene. Muligheder for at få mere fysisk aktivitet ud af det, som du allerede foretager dig i hverdagen, er store.

 

Gør dit hjem til et træningscenter

Som sagt er der mange små ting, som du kan gøre for at få en mere aktiv hverdag. Det er eksempelvis mere produktivt for både dig og dit hjem at støvsuge og tage opvasken, fremfor at bruge tiden på at se tv.

 

På samme måde kan du også udnytte ventetiden i din hverdag til din fordel. Start eksempelvis dagen ud med at hoppe 100 gange, mens du venter på at kaffen bliver færdig eller tag 30 squats mens du børster tænder. Tænk kreativt, så kommer du længst!

 

Tag trapperne

Elevatoren går muligvis op, men din puls forbliver imidlertid den samme, hvis du tager den nemme løsning. Tag derfor altid trapperne, når der er mulighed for det, ligegyldigt om det kun er 10 trin.

 

Det samme gælder rulletrappen. Udnyt den og bestig den, i stedet for at blive stående og lade den gøre alt arbejdet. Det er de små ting der tæller, sørg derfor for at tænke over, hvad du selv kan gøre for, at få en mere aktiv hverdag.

 

Når du begynder at lede efter mulighederne for at være mere aktive i hverdagen og få et par skridt ind under hverdagens aktiviteter, finder du dem hurtigt. Husk, hvert trin tæller!

Skriv et svar