Sådan fungerer det, når man søger på nettet

Hvis du vil have folk til at finde din webshop, skal du optimere den til søgemaskinerne. Det er her, at en SEO-konsulent kan hjælpe. I dette blogindlæg vil vi diskutere det grundlæggende i SEO, og hvordan du kan anvende det på din webshop. Vi vil også tage et kig på nogle tips fra en SEO-konsulent, der har mange års erfaring på området. Så hvis du er klar til at begynde at klatre op ad søgemaskinernes ranglister, så læs videre.

For at forstå, hvordan du kan optimere din webshop til søgemaskinerne, skal du vide, hvordan de fungerer. Først og fremmest er deres mål ikke blot at vise de bedste resultater om et givent emne, men også at sørge for, at når nogen søger med en søgemaskine, er de første de ser relevante resultater. Det vil sige, at søgemaskinen vil sikre sig, at når du skriver noget i din browsers adresselinje og trykker på enter, får du relevante sider fremfor tilfældige sider. Det virker simpelt nok. Men hvordan ved en søgemaskine, hvad den skal vise? Eftersom der er milliarder af websteder, og søgemaskinerne har ikke tid til at læse dem alle sammen. Søgemaskiner bruger en proces, der kaldes crawling, til at finde oplysninger om websider. De tager udgangspunkt i en indledende liste over links (kaldet seeds) og scanner indholdet af disse links for at finde nye links på den pågældende side. Derefter scanner de indholdet af disse nye sider for at finde flere links osv. Denne proces fortsætter, indtil de har scannet indholdet af alle tilgængelige websider, eller indtil de løber tør for tid (eller andre ressourcer).

SEO og indexering 

Det næste skridt er indeksering. Indeksering indebærer, at de oplysninger, der blev indsamlet i crawling-fasen, kategoriseres i en søgbar database, der kaldes et omvendt indeks. Dette giver brugerne mulighed for at indtaste et par ord (forespørgsel) og få en liste over websider, der matcher disse termer, tilbage. Jo bedre søgemaskinen forstår indholdet af dit websted, jo mere relevant vil dit websted være for visse forespørgsler.

Så hvordan sikrer du dig, at din webshop er med i dette indeks? Ved at optimere den til søgemaskinerne, naturligvis. Det første skridt er at sørge for, at søgemaskinerne kan finde dit websted ved at indsende det via Google Search Console. Derefter skal du oprette et sitemap, som vil hjælpe søgemaskinerne med at forstå, hvad der er på dit websted, og hvordan alle siderne er forbundet med hinanden. Du kan enten oprettesitemap selv eller bruge et værktøj som XML Sitemaps. Du kan finde en seo konsulent her, hvis du vil have meget mere hjælp til søgemaskineoptimering.

Skriv et svar