Sådan reducere du dobbelt indhold

Prestashop har siden jeg startede med det i 2009 haft store problemmer med håndtering af dobbelt indhold i kategorier, det undre mig egentlig rigtig meget at man endnu ikke har fået løst denne problemstilling, men det skal da ikke ændre på at jeg her kommer med godt bud på hvordan man sikre sig imod dobbelt indhold ved sortering og visning af flere produkter pr side. Det siger næsten sig selv at en sortering efter pris og en sortering efter hvor nye produkterne er i nogen tilfælde vil kunne give 2 meget ens sider.

Det er egentlig en ret lille ting, som gør en ret stor forskel 🙂

Find dit themes header.tpl og åben den, i den finder du:

Det erstatter du så med:

Konsekvensen, som også er meningen med den er at forhindre google i at indexeret sorteringsmulighederne i kategorierne og på den måde får man skabt et bedre udgangspunkt for ikke at have dobbelt indhold på sin shop.

OPDATERING:
Som nævnt i artiklen så udelukker vi sorteringsmulighederne fra at komme i index, men vi udelukker ikke side 2, 3, 4 osv, derfor er det vigtigt at vi får fjernet kategoribeskrivelsen fra side 2, 3, 4 osv, ellers vil den nemlig give udslag i forhold til dobbelt indhold. Det gøre på følgende måde.

Find dit themes category.tpl og find:


{if $category->description} 
        {$category->description} 
{/if}

Erstat med (Nu vi alligevel er igang så indsætter vi et brødtekst tag rund om beskrivelsen, det mangler der nemlig, det kan du læse mere om her:


{if $category->description && !$smarty.get.p} 
        

{$category->description}

{/if}

4 tanker om “Sådan reducere du dobbelt indhold”

  1. Gælder dette stadig? Bruger PS 1.5, jeg har lavet den første ændring i header.tpl, men i category.tpl kan jeg ikke finde den passage du siger skal ændres….

Skriv et svar