Skal din undulat have nyt fuglebur?

Det kan være utroligt svært at finde det helt rette aflukke til sine fugle. Udvalget på markedet gør det ikke altid lige just lettere at vælge mellem de mange muligheder. Når du er på udkig efter et fuglebur til undulat, er du dog allerede godt på vej til at vælge det rette aflukke. Med en forud indgået viden omkring fuglen, dens adfærd og fysiske behov er nemlig helt essentiel for at finde det rette fuglebur.

Hvilket udstyr skal være i fugleburet?

Foruden fugleburet er der forskelligt udstyr som er nødvendigt at have, når du vælger at anskaffe dig en fugl som kæledyr. Gældende for alle typer af fugle, er der brug for vand og madskål, siddepinde og en bund der kan opsamle lugt og urenheder fra fuglenes efterladenskaber. For undulater er det en god idé at overveje følgende som udstyr til buret; legetøj, spejl og små pinde med fuglefrø der kan fastsættes i burets konstruktion. Undulater nyder desuden af have en redekasse at kunne gemme sig i og der bør som minimum være en redekasse per individ. Støvkar til sandbadning og vandbad er yderligere en god idé at placere i fugleburet til en undulat for at fremme deres naturlige adfærd og velfærd.

Det rette fuglebur til en undulat

Et fuglebur til en undulat bør være passende i størrelsen til, at fuglen kan flyve uden forhindringer rundt. Yderligere er kendetegnet ved fuglebure til undulater, at der er en ekstra høj kant i bunden, der forebygger at sand og fuglefrø spredes uden for buret. Bunden vil mange gange være mulig at trække ud som en skuffe, hvilket er en stor fordel i forhold til at rengøre buret. Da undulater er sociale fugle, skal de gerne have en makker. For to fugle anbefales det, at fugleburet er minimum 60x40x60 cm, så de har fri mulighed for at bevæge sig omkring. Afstanden mellem tremmerne bør være så lille som mulig. Undulater kravler gerne rundt på tremmerne og hvis afstanden er for stor, så er der mulighed for at de kan sidde fast. Vælg et fuglebur til undulater af god kvalitet, så det kan holde i mange år.

Vælg eventuelt en voliere

Undulater er aktive fugle med et højt stofskifte. De vil gerne være i gang hele tiden. Både fysisk og ved at synge og fløjte. Hvis du har flere undulater sammen og ikke giver dem mulighed for at flyve frit rundt i hjemmet, så er det en fordel at vælge et større voliere til fuglene.

Placeringen af fugleburet er vigtigt

Husk på, at fugleburets placering har stor betydning for fuglenes ve og vel, også når det kommer til undulater. Fugleburet til undulater skal gerne placeres lyst men udenfor direkte sollys og helst ikke helt tæt op ad direkte varmekilder. Undulater er meget modtagelige over for luftvejsinfektioner og derfor er det vigtigt at der ved fugleburets placering ikke er træk. Med placeringen i mente, hvor fugleburet er hævet fra gulvet og tildeler en konstant temperatur, så er du allerede godt på vej til sunde og raske fugle.

Skriv et svar