Spar penge ved at gøre det selv

Det er blevet mere og mere udbredt at gå i gang med gør det selv projekter i hjemmet. Programmer i fjernsynet kan inspirere og give gode idéer til, hvad man kan gøre, og hvordan man kan gøre det. Der er mange penge at spare, når man kaster sig ud i gør det selv projekter. Her kommer nogle gode råd til, hvordan man kan gøre tingene selv, og hvad man skal være opmærksom på, når man går i gang med gør det selv projekterne.

Stue, køkken osv.

Der er mange penge at spare, hvis man selv går i gang med at indrette stue og køkken. I stuen kan er det bl.a. at male væggene, selv lave spisebordet osv., som kan være nogle af de projekter, man går i gang med. I køkkenet er der mange, der køber helt færdige køkkener, og så kan det typisk godt løbe op prismæssigt. Når man køber køkken kan man vælge mellem forskellige muligheder såsom den helt færdige løsning, hvor køkkenet sættes op for en, den halvfærdige løsning, hvor køkkenet leveres, så skabe er samlet og det umiddelbart er til at sætte op, eller den mest gør det selv prægede løsning, hvor alle skabe, låger osv., selv skal samles. Der er store penge at spare, ved at vælge sidste model.

Vådrum – vær ekstra opmærksom

Hvis man kaster sig ud i vådrum, bør man være ekstra opmærksom. Det kan hurtigt blive en dyr løsning i længden, hvis man ikke har styr på vådrum, da der er en række store krav til vådrum ifm. f.eks. tæthed osv. Det kan med tiden medføre følgeskader, hvis det ikke er gjort ordentligt fra starten. Det kan også være noget, der kommer til at koste ifm. med hussalg, hvis det kommer til at fremgå af tilstandsrapporten som K3’ere. Vær derfor særligt opmærksom på vådrum, og tilkøb hellere professionel hjælp, hvis du ikke selv har færdighederne til at lave det.

Skriv et svar