Tips og tricks til at gøre klimaet en tjeneste

Personlig handling er mere relevant end nogensinde, især i forhold til klimaet. Her er nogle hurtige måder, du kan hjælpe med at gøre noget positivt for kloden, og give dit besyv med, i kampen mod global opvarmning.

 

Du kan nemt implementere flere tiltag i dit liv, som har positiv betydning for klimaet og dermed gøre en god gerning. Alt i den rigtige retning er positivt. Her kan du læse mere om hvad du selv kan gøre.

 

Tag cyklen, gåben eller det offentlige

Det bedste du kan gøre for klimaet i forhold til transport, er selvfølgelig at tage cyklen eller gåben. I Danmark er vi så heldige, at der er en fantastisk infrastruktør, der gør det muligt at cykle de fleste steder. Derfor er det altså nemt at tage cyklen i stede.

 

Det er dog også en stor fordel at tage det offentlige, fremfor en bezin- eller dieselbil. Bus er nemlig fem gange mere miljøvenlig sammenlignet med en bil – og et elektrisk drevet tog er 15 gange mere miljøvenligt! Dette er også en fordel, hvis du ønsker at tage på ferie. Ved at tage toget fremfor fly udledes der nemlig signifikant mindre CO2.

 

Du kan altså med stor fordel lade bilen blive derhjemme eller få nogle penge for den, ved at sælge den til skrotbil København.

 

Spis færre animalske produkter

Kød og mejeriprodukter fra især køer, men også får og geder er skyld i en stor udledning af det drivhusgassen methan, som dannes i deres maver. Du kan altså gøre en positiv forskel ved at sænke dit indtag af animalske produkter, dvs. alt fra kød til ost og yoghurt.

 

En anden forklaring på, hvorfor husdyrproduktion og kødforbrug er dårligt for miljøet, er at store mængder energi der bruges til at dyrke foder, inklusive vand og jord. For at kunne opdyrke soya til dyrefoder fældes store mængder af regnskov, som egentlig skulle bruges til at opsamle de store mængder af CO2 der udledes.

 

Du kan altså nemt gøre en større forskel, ved hjælp af den mad du indtager.

 

Brug mindre strøm

Kraftværker, industri og trafik udsender meget drivhusgas. Ved at bruge mindre elektricitet i hjemme sparer du på de fossile brændstoffer og gør miljøet en tjeneste. Så sørg for at slukke for strømmen, når du ikke bruger lys og apparater derhjemme. Tænk desuden over brugen af opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler. Fyld dem med fordel op, når du bruger dem, og lufttør gerne tøjet i stedet.

 

Desuden er det en stor fordel med et velisoleret hjem, så du ikke spilder for mange ressourcer på at varme dit hjem op. Du vil også kunne se store fordele på din energiretning, som en positiv sideeffekt. 

 

 

Træk dine penge ud af klimaskadende virksomheder

Der er et stigende antal enkeltpersoner, fonde, forsikringsselskaber osv. der begynder at tage afstand til brugen af fossile brændstoffer. Som forbruger har du et stort ansvar for, hvem du vælger at større. Dette gælder både når du investerer, men også i det daglige når du både handler råvarer og shopper.

 

Det er en god idé at læse om den enkelte virksomhed, som du vælger at støtte op om, og finde ud af hvor deres produkter kommer fra. Du kan selv gøre en hel del for klimaet.

Skriv et svar