Tips til at holde haven pæn

Kender du det, blomsterne begynder at springe ud og det samme gør ukrudtet? Den første del af foråret ligger du på knæ og kæmper en brav kamp for at få styr på ukrudtet. Det gør jeg i hvert fald, eller retter sagt gjorde. Fordi jeg nemlig for nyligt søgt hjælp til at gøre min have mere vedligeholdelsesfri. Det kan være meget forskelligt, hvad vi har af ønsker for vores have og meget forskelligt, hvad vi bruger den til, og hvor meget tid vi ønsker at bruge på vedligeholdelse. Derfor er der flere tips og tricks til at holde haven smuk. 

Blandt andet kan du overveje fliser og græs. Fordelen ved fliserne er, at du slipper for at slå græs, ulempen ved fliserne er derimod, at der dannes ukrudt imellem dem, og derfor er det vigtigt, at det løbende forebygges eller vedligeholdes / fjernes. 

Hvis du ønsker hjælp til en mere vedligeholdelsesfri have, kan det være en fordel at kontakte en anlægsgartner, de kan typisk hjælpe med haveanlæg, omplantning af eksisterende bede, lægning af indkørsel, opbygning af hegn eller mur, flisebelægning, rullegræs, beskæring, plantning, udføring af trækonstruktioner som eksempelvis træterrasser, skitsering af uderum, etablering af springvand, lugning af ukrudt. Har du derimod styr på haven, kan det i stedet være en gartner, som du har behov for, de arbejder med planteproduktion og pleje og pasning heraf. Derudover rådgiver de i forhold til udvikling af alle slags planter. Når man er uddannet gartner, har man speciale i plejeteknik og kan hjælpe med at vande, gøde, slå græs, luge ukrudt samt beskære buske og træer. En anlægsgartner her derimod speciale i anlægsteknik, men derudover overlapper deres kompetencer en del. 

Hos en gartner har du som regel mulighed for at få en vedligeholdelsesaftale, den kan inkludere flere ting som blandt andet græsslåning, andet generelt havearbejde og ejendomsservice i forbindelse med snerydning og saltning. 

Det kan også være en oplagt mulighed at bruge en anlægsgartner til at komme til bunds i haven og få den som man ønsker, og derefter supplere eget havearbejde med en gartner ind i mellem, så haven generelt bliver lettere at holde, og du skal bruge mindre tid på det og i stedet bare kan nyde din have. 

Skriv et svar