Vil du starte selvstændig?

Hvis du har en drøm om, at starte selvstændig, så kan det være et nervepirrende valg. Det er ikke bare sådan lige, at starte selvstændig, for det er rigtig mange ting, som man skal have styr på, da det ikke er ligesom at være lønmodtager. For det først skal der betales moms, du skal føre regnskab, og eventuelt hyre en revisor, som du kan læse mere på denne her side Først og fremmest, så skal man kunne holde ild i sin glød, også i dårlige tider med mostand. Man bliver sin egen chef, som betyder, at du har det fulde ansvar for, at virksomheden er velfungerende. Det store spørgsmål er bare, om du ønsker at være selvstændig på fuldtid, eller på deltid. Der er stor forskel.

Deltid

Selvstændig på deltid, er mindre risikabelt. Det er fordi, at du godt kan starte din egen virksomhed, og samtidig passe dit nuværende job ved siden af. På den måde, er du sikret dig en indkomst, hvis din drøm ikke er realistisk, eller hvis du fortryder.

Fuldtid

Selvstændig på fuldtid, er risikabelt, man også den bedste måde, da man kan lægge al sin fokus og sin energi i det. Chancerne er større for, at det vil lykkedes, og du vil hurtigt kunne sætte dig ind i livet som selvstændig. Der skal betales moms, hvis du tjener over et vis beløb, du skal føre regnskab over alle dine salg, lave årsopgørelse ved årets slutning. klik her hvis du ønsker hjælp til det.

Det kræver dog, at du finder en branche, en niche, som der ikke er i forvejen. På den både, vil det være nemmere at sælge, fordi konkurrencen ikke er høj. Det kræver en del forberedelse, en marketingssanalyse, for ikke at nævne, alle de praktisk ting, såsom en hjemmeside, domæne og mere til.

Husk på, at hvis du aldrig prøver det af, så ved du ikke, hvordan det vil gå, og du vil gå og ærgre dig over det.

Skriv et svar