Affiliate marketing for begyndere

Affiliate marketing er en af de letteste måder at komme i gang med at tjene penge online. Det fungerer grundlæggende sådan, at man har en hjemmeside, hvor man linker til andre firmaers hjemmesider og produkter. Man behøver altså ikke selv have en webshop eller opfinde den dybe tallerken for at komme i gang med at tjene penge på nettet. Danskerne er online i flere og flere forskellige sammenhænge. – Både når det gælder arbejde og fritid.

Online underholdning i pausen

Nu er Internettet ikke kun til for at tjene penge. Der er også masser af fritidsaktiviteter, man kan have på nettet. Når man har gjort sit arbejde, så er det populært, at slappe af med online underholdning. Nye spil og oplevelser er en måde at koble fra, mens man sidder ved sin computer. Med online underholdning har man altid et sted, hvor man kan koble fra efter en lang arbejdsdag. Det er også muligt bare at tage en lille pause fra arbejdet, hvor man fokuserer på noget andet. Det kræver ingen planlægning eller forberedelser – bare en computer, tablet eller smartphone.

Tjen penge per klik

Affiliate marketing handler om, at man får penge, hver gang nogen følger et link på ens hjemmeside. Hvis de besøgende på hjemmesiden køber et produkt, får man endnu flere penge. Hvis man forestiller sig, at en person har en blog om at lave mad, giver det mening at finde en kunde, der sælger fødevarer. Så kan man integrere et link til kundens hjemmeside i sin tekst. – Eksempelvis som del af en opskrift, hvor man skal bruge et bestemt produkt. Det er vigtigt, at man har godt indhold på siden, så de besøgende gerne vil komme igen en anden gang. Og måske anbefale den til vennerne.

Guide til affiliate marketing

  1. Det første man skal gøre er at beslutte sig for hvilken type af vare, man gerne vil beskæftige sig med. Er der tale om en blog om IT, eller ligger interessen mon mere indenfor kæledyr? Det afgør, hvilken partner man skal finde.
  2. Herefter kan man simpelthen søge på navnet på produktet eller kategorien sammen med ordene “affiliate marketing”. Der er også hjemmesider, hvor man kan se lister over de forskellige affiliate netværk i Danmark.
  3. Nu skal man ansøge om at blive en del af et bestemt firmas affiliate program. Man skal godkendes for at kunne komme i gang, men det er ikke særligt svært.
  4. Når man har lavet en aftale med en kunde, får man en helt bestemt URL. Det er den adresse, som man linker til i sin tekst på hjemmesiden. Man kan også få koder til at integrere annoncer og reklamer på sin hjemmeside. Her er princippet det samme – klik giver penge.

Den nemmeste måde at tjene penge

Affiliate marketing er en af de absolut hurtigste og nemmeste måder at tjene penge online. Det kræver ikke andet end en beslutning, en online søgning og et domæne. På hjemmesiden kan man selv skrive artiklerne og lave layout eller ansætte andre til at gøre den del af arbejdet.

Skriv et svar