Alle de ting vi forbinder med jul

Julen er i den grad traditionernes tid, og det er her, vi gentager en masse traditioner, som vi også gjorde sidste år, og året før det, og året før det osv. I denne artikel kan du læse om nogle af de ting, vi forbinder med jul, og som vi dyrker som traditioner hvert eneste år. Det er ikke så få, og der er da også noget trygt ved at holde fast i traditioner, som er genkendelige, og som vi netop ved, at vi kan forvente hvert eneste år.

Julehygge

Julestjerner er noget af det, de fleste forbinder med jul. De findes i mange forskellige udgaver og versioner. Man kan se dem i gadebilledet, når der er pyntet op med lysende stjerner. Det er også meget muligt, at du selv har lysende julestjerner derhjemme. En julestjerne er symbolet på den, de tre vise mænd fulgte ifølge den kristne fortælling. Det vidner altså også om, at vores samfund er bygget på den kristne tro. Det er muligvis ikke det første, du tænker på, når du ser julestjerner, og det er fordi, at det i stedet blot er blevet et symbol på jul og hygge.

Juletræsfældning

Og så skal der fældes årets juletræ. Det er for børn og barnlige sjæle en spændende ting at tage ud for at fælde sit helt eget juletræ. Især hvis der er kommet et tykt lag sne, så det hele er pakket ind i ægte julestemning. Når træet er fældet, skal det med hjem, der skal sættes fod på og så skal det pyntes. Det er spændende og hyggeligt selv at stå for hele traditionen omkring et juletræ; fra fældning til pyntning.

Julepyntning

For ja, et juletræ skal i den grad pyntes. Der kan stort set ikke komme for meget hyggeligt pynt på juletræet. Til sidst står det og stråler med en masse farver. Julekugler der giver genskær og kaster lyset rundt i hele stuen. Det er super flot, og i samspil med alt det andet julepynt, er juletræet for mange indbegrebet af, at nu er det endelig jul.

Julesange

Vinterbyøster er titlen på en sang fra en julekalender. Alene titlen kan sikkert få dig til at nynne melodien i hovedet. Det er nemlig blevet lidt af en klassiker, som de fleste genkender, når den bliver spillet i radioen. Der er en stor samling af juleklassikere; både danske og fra udlandet. De fleste kender dem alle, når de hører dem, udelukkende ud fra melodien, og nødvendigvis ikke fordi de kender teksten.

Julekalendre

Hvert år skal man følge med i julekalendre. Historier der får lov til at udfolde sig over hele 24 afsnit. Det kan blive til spændende historier. Vi er faktisk de eneste i norden, der har denne tradition, og når folk hører om det i udlandet, bliver de helt misundelige ved tanken om, at vi samles om hyggen ved hver eneste dag at dyrke julen ved at skulle følge med i en serie. Det er altså noget, vi skal være glade for.

Skriv et svar