Kender du de mest hørte julesange?

Når december står for døren, begynder julesangene at spille i butikkerne og i radioen. Det begynder faktisk allerede i starten af november, så folk kan nå at komme i den rette stemning, når kalenderen endelig siger den 1. december. Julesange er gode til at sprede den rette stemning, og det er der ganske god grund til. Alt fra Last Christmas til Happy New Year vil med garanti blive spillet hvert eneste år igen og igen og igen.

Hvorfor hører vi egentlig julesange?

Julesange er noget, de fleste holder af at høre derhjemme, når det er december. Det fylder lydrummet ud på den helt rigtige måde, og det er den sidste sans, der er let at påvirke på denne måde. Når det er jul, har vi nemlig tendens til at bage. Her påvirker vi vores lugtesans til at komme i den rette julestemning. Synssansen stimuleres med julepynt over det hele. Ja, og høresansen påvirkes altså af det velkendte julemusik.

De mest kendte er blevet en fast tradition

Der er nogle julesange, der er gamle, men som har holdt ved, og derfor spilles gentagende gange hvert eneste år. De er altså blevet en fast tradition, og uden dem ville det ikke være sådan helt rigtig jul. De to sange, der nævnes i indledningen, er to perfekte eksempler på netop dette.

Ingen jul uden julesange

For mange er det altså ikke rigtig jul uden julesange. De hører med til dyrkelsen af julen, og kun ved at lytte til julesange, kan vi komme i den helt rette stemning. Det er uanset, om vi går rundt derhjemme, lytter til radio i bilen, handler ind eller køber julegaver eller mange andre situationer. Julemusikken er kommet for at blive, og den påvirker os hvert eneste år, så vi ubevidst kommer i den helt rette stemning.

Skriv et svar