Årets kriseknuser 2012

Det her bliver et lidt anderledes indlæg, men det skal også til. Kort fortalt så er min kone blevet nomineret til årets kriseknuser 2012 pga. hendes gode vækst de sidste 3 år. Der er hun gået fra kontanthjælp til en million omsætning med netbutikken Dressme.dk, som de fleste faste læsere af bloggen her ved er drevet af en Prestashop motor.

Det hele er egentlig startet med denne her artikel i Jyllands-posten. Ikke netbutikken, men nomineringen til årets kriseknuser 2012 er startet der. Men der er egentlig mere til historien end blot den artikel, og den tænker jeg lidt at jeg vil give her sammen med ønsket om at i hoppe herover: http://ivaekstprisen.ivaekst.dk/stem.php?id=4 og stemmer på hende.

Firma opstart
Tilbage i 2009 da krisen også var hård ved Danmark var det, ligesom i dag, umuligt at finde en arbejde, og Nanna havde derfor en periode på kontanthjælp, en dag sagde hun så “Jeg tror jeg starter en netbutik, hvor jeg vil sælge modtøj til kvinder”. Ja okey, hvor kom den lige fra tænkte jeg så, men fint nok hvis du har penge til at købe noget tøj hjem så prøv og se om det kan gå.

Det gjorde hun så – første år gav i øvrigt et underskud på omkring 2500kr

Gravid
En af de store forhindringer på vejen har været graviditet tilbage i 2010-2011, ikke så meget i starten, men hen imod slutningen da det begyndte at være svært og flytte kasser rundt på lageret, men pakkerne skulle ud så der blev kæmpet og kæmpet hver eneste dag.

Barsel
D. 20/9-2011 blev vores lille guldklump så født, men det gav ikke nogen fridage til Nanna, nej hun tog da sin smartphone frem på barselsgangen og besvarede mails fra den, allerede 6 timer efter fødslen var hun i gang igen. Som hun sagde til mig “Kunderne skal jo ikke straffes fordi jeg har valgt at blive gravid”. Barsel var der ikke noget af, hun havde 2 dage på hospitalet hvor jeg blev beordret hjem og pakke og sende imens hun sad med kommandoen.

Efter hjemkomsten til vores hus var hun samme dag igen i gang med at pakke, sende og besvare mails. Jeg var så i den heldige position at kunne holde 4 måneders barsel, og var derfor hjemme til at passe den lille en del af tiden. Men Amme måtte Nanna af gode grunde stadigvæk stå for. Da de 4 måneder var gået og jeg måtte afsted på arbejde igen, så havde vi 8 måneder til at den valgte dagpleje fik plads, og i den tid har Nanna passet Melissa imens hun også har skabt vækst i firmaet. Omsætningen forventes i år at runde 1.000.000 kr, hvilket er næsten en fordobling af resultatet i 2011.

Barn syg
Børn bliver som bekendt syge, specielt når de begynder i dagpleje og vuggestue, og Melissa er ingen undtagelse. Når man er selvstændig er der ikke noget der hedder barn syg. Altså man kan ikke ringe til chefen og sige at man lige bliver hjemme for at finde en pasningsordning. Nanna gør derimod det at hun passer barn, butik og kunder samtidigt.

Vejen til success
Der er nok mange meninger om hvordan man skaber success med en netbutik, jeg synes at anmeldelser af Dressme.dk på Trustpilot siger det hele, kunderne vil have god service og det giver Nanna dem. Hun står til rådighed i hele sin vågne tid, selvom klokken er 23 så hiver hun tøj frem fra lageret og spænder det op på ginen for at tag mål til kunderne. Jeg skal ikke gøre mig klog på hvad der er den bedste vej frem, men jeg er sikker på at glade kunder har større tendens til at vende tilbage end utilfredse kunder.

Det var lidt de ting jeg som manden i huset har lagt mærke til, og som jeg mener bør være med til at give en ekstra stemmer om at blive årets kriseknuser 2012. Jeg håber du vil bruge 2-3 min på at stemme på min kone (Nanna).

Skriv et svar