Tålmodighed eller konkurs

Mit navn er Tobias Ehlig. Jeg er en 20-årig iværksætter som ved siden af mit studie på Handelshøjskolen i Aarhus driver forskellige iværksætterprojekter. Det primære i øjeblikket er en webshop hvor jeg sælger kondomer – et rigtig fedt produkt fordi det er så simpelt, tidløst, billigt og let at sende. Samtidig arbejder jeg med et andet projekt på CykelAirbag.dk, som er i den langt mere komplicerede ende. To svenske piger har opfundet en halskrave til cyklister som kan udløse sig i tilfælde af en ulykke. Denne opfindelse har jeg i øjeblikket en almindelig blog omkring, men jeg håber at den i fremtiden skal blive til noget mere end det. Mit næste store projekt er Pricey.dk, som skal samlingspunktet for danskerne når de søger produkter online.

Når du er iværksætter skal du have enormt mange talenter, for at dine projekter bliver til succeser. Der er mange åbenlyse egenskaber såsom vilje og arbejdsomhed du skal besidde, men en af dem som jeg mener er lidt mere overset, er det at have tålmodighed.

Uanset hvilken type iværksætterprojekt du arbejder med, så vil tid være en vigtig faktor. ”It takes 20 years to build an overnight success”, siges det. Mange mennesker har en forestilling om, at de personer der har haft succes med et projekt blot har været heldige, og er stået op sent en morgen, pludslig med millioner på kontoen. Sådan er virkeligheden dog heldigvis ikke.

Tålmodighed er nøglen til succes
Nu har jeg netop selv startet webshoppen eKondom.dk, og her kan jeg allerede efter et par måneder mærke utålmodigheden puste mig i nakken. Markedet for kondomer er rimelig konkurrencepræget, og derfor kan jeg endnu ikke for alvor se resultaterne af et ellers seriøst arbejde med søgemaskineoptimering af webshoppen.

Spørgsmålene begynder hurtigt at komme. Hvorfor rykker jeg ikke hurtigere op i søgeresultaterne? Hvorfor får jeg ikke flere besøgende ind i min shop? Hvorfor får jeg ikke flere ordre?

Heldigvis er jeg samtidig intelligent nok til at vide, at man ikke får succes på bare et par måneder, så derfor slår jeg koldt vand i blodet og arbejder videre. Når jeg får spørgsmålet ”Nå, får du solgt nogle kondomer?” af mine venner, så irriterer det mig grænseløst at måtte sige, ”Neeej, det er ikke det store.” – for jeg vil gøre alt for at få gang i salget.

Sagen er bare den, at selvom jeg har kæmpet hårdt med SEO og er rykket fra side 10 til side 2 på mange af de mest relevante søgeord, så ser jeg ingen synlig forskel i antal besøg fra Google. For hvem kigger på side 2? Det er først nu at det for alvor begynder at blive interessant at rykke en enkelt plads frem, men det er samtidig også nu, at de største konkurrenter skal overvindes.

Så efter 3-4 måneders arbejde kan det godt være demotiverende kun at sælge for 300-400 kr om ugen, men jeg ved også, at så snart jeg rammer top 5 på søgeordet ”kondomer”, så vil trafikken begynde at komme, og her bliver det pludselig interessant.

Med andre ord, så ville det være fristende at give op nu og tænke ”Øv, det der med kondomer gik ikke”, men hvis jeg gjorde det, så ville det ikke kun være ”det med kondomer” der ikke kan lade sig gøre – det vil være alle iværksætterprojekter. For hvis jeg ikke har tålmodigheden til at arbejde længere end nogle få måneder med et projekt uden at se resultater, så er det altså svært at bygge en sund forretning op fra bunden.

Jeg håber at dette indlæg kan motivere dig til at fortsætte med dine projekter, selv når det er hårdt. For hvis man gerne vil ud på den anden side med hænderne over hovedet, så er jeg overbevist om, at tålmodighed er en af de absolut vigtigste egenskaber!

2 tanker om “Tålmodighed eller konkurs”

 1. Det er rart at vide, at det ikke kun er mig der er TOTAL utålmodig når det kommer til rankings på Google…

  Vi var så heldige at være oppe og snuse i top3 da Google dansede os lidt frem og tilbage på det ene tidspunkt og det er bare MEGET sjovere end at ligge som nummer 7-9…

  Det betyder selvfølgelig også bare, at tålmodigheden bliver sat endnu hårdere på en prøve, da jeg har fået bekræftet, hvad der venter på mig.

  Jeg oplever også, som de fleste iværksættere nok gør, at min omgangskreds er meget hånlige overfor min “mangel” på instant succes. Det er simpelthen forfærdeligt at høre på, især når de ingen forstand har på, hvordan søgemaskinerne fungerer, men det bliver tilgengæld også sjovt den dag, hvor det endelig begynder at gå godt. 🙂

  Tak for indlægget Tobias og held og lykke med dine projekter 🙂

 2. Meget spændende artikel Tobias. Især med din kondom historie. Hvordan går det så nu, altså nu her i August?.

  Jeg tror bestemt også det kræver en masse tålmodighed at drive en virksomhed. Men jeg tror også at selvom man ingen tålmodighed har, kan man godt blive en successfuld iværksætter. Jeg er selv iværksætter med en ikke super fin tålmodighed 🙂

Skriv et svar