Bør børn bruge smykker?

Jeg blev for nyligt inviteret til barnedåb og med sådan en invitationen fulgte selvfølgelig også en ønskeliste – meget naturligt. 

Herpå stod der “smykker”, og det fik mig til at tænke over, bruger børn overhovedet smykker?

Det har jeg egentlig ikke tænkt så meget over før. Jeg har set børn med huller i ørene, men der er vel egentlig noget upraktisk i at rende rundt og lege, som børn gør, med smykker på. 

Og der er vel egentlig også forskel på, hvilken type smykker der er tale om? Fordi smykker der hænger eller lignende, må om noget være i større risiko for at komme i karambolage med leg, end noget som er mere tætsiddende eller små ørestikker – dog vil jeg sige, at i forhold til øreringe, er der også det aspekt, der hedder, hvornår man er gammel nok til det, og det det er der helt sikkert mange meninger og holdninger til – men det er en helt anden snak!  

Efter at jeg havde vendt det lidt med mig selv og min omgangskreds, gik det op for mig, at selvom man giver et smykke behøver det jo ikke blive taget i brug med det samme. Et smykke kan også symbolisere et minde og gemmes til en dag, hvor man er gammel nok til at bruge det. Jeg har da egentlig selv smykker fra min egen dåb, ikke fordi jeg bruger dem særlig tit, men de har stadig en betydning og en historie, som jeg ikke ville være foruden. Hvis jeg valgte at købe et stykke tøj, så slutter historien ligesom den dag barnet vokser ud af det, og så er det, det. Derfor besluttede jeg mig for at kaste mig ud i at købe et smykke – efter længere overvejelse vel og mærke!

Jeg fandt de fineste Disney smykker hos Bonells.dk, og det gav bare så god mening, da både min veninde og jeg altid har haft en forkærlighed for Disney – så fulgte der lige pludselig endnu mere historie med. Jeg valgte en fin lille halskæde med Mickey Mouse, og det faldt i super god jord, og som jeg havde forudset fangede moren (min veninde) straks, at tanken også omhandlede vores venskab og vores historie. 

Så selvom børn måske ikke bør rende rundt med smykker, så er der stadig mange minder og gode historier i smykker, som man kan finde glæde over senere i livet – og det kan i selv sig vel også noget! 

Skriv et svar