Derfor skal du investere i et sommerhus

Udlejning af et sommerhus er en fornuftig investering allerede i dine unge dage. Selvom du måske ikke er klar over, hvor du vil slå dig fast endnu, så kan du sagtens købe et sommerhus og betragte det som en investering, hvis du altså har de rette ting i mente, når du gør det. Hvis du vil blive klogere på, hvorfor du skal investere i et sommerhus, så kan du blot læse mere her, hvor vi gennemgår fordele og ulemper samt bundfradrag og skat.

Investeringer i ejendom kan føre til rigdom, hvis du er tålmodig

Det er klart, at en ejendom ofte koster mange penge – penge som de fleste måske hellere ville have i lommen, fremfor i et sommerhus, som de måske aldrig kan komme ud og besøge. Men faktisk giver det god mening at finde et sommerhus, der har noget af din interesse, da det giver dig muligheden for at leje det ud – du kan endda gøre det endnu nemmere ved at leje det ud via sommerhuse-fbw.dk. Hvis du har penge nok til at købe et sommerhus, og du ikke har noget specifikt, som du vil bruge din penge på, så giver det mening for dig – særligt hvis du køber det i et område, hvor ejendomsprisen fortsat er stigende. På den måde vil du nemlig kunne hæve prisen, hvis du sælger det igen. Foruden indtjeningen af denne prisstigning, vil du også have tjent penge på udlejningen af dit sommerhus – og en del af dem, skal du ikke engang betale skat af.

Bundfradrag og skat vedrørende udlejning af sommerhus

Når du udlejer dit sommerhus, får du et bundfradrag – altså en indtjening, som du ikke skal betale skat af.

Som privatudlejer vil dette være et fradrag på godt og vel 10.000 kr., hvilket bestemt er værd at tage med – men det er ikke din bedste mulighed. Hvis du lejer ud igennem en formidler, vil du kunne få et bundfradrag på mere end 40.000 kr., hvilket bestemt er værd at tage med. Og forskellen er faktisk ikke alverden. Selv hvis du vælger at leje ud via en formidler, vil du stadig stå for kontrakten selv, og du vil have en del af skulle have sagt.

Igennem udlejning får du altså en regelmæssig og næsten passiv indkomst ved siden af din normale indtægt, hvilket altid er noget, der bestemt er værd at tage med – og hvis du vælger at opbevare dine penge i banken i stedet, så taber du med 100% sikkerhed en kamp mod inflation, hvorfor du ikke har meget at miste.

Hvad er et bundfradrag?

Bundfradraget er nok et begreb, som du allerede kender til, men hvis ikke, så dækker det over et beløb, som du må tjene på enten at arbejde eller udleje, som du ikke skal betale skat af – altså er der en del af spare.

Jo større dit bundfradrag er, jo mere kan du spare i skat, hvorfor det altså kan betale sig at undersøge de forskellige muligheder.

Skriv et svar