Gadebelysning i ny kommune

Vi har netop fået et nyt samarbejde med Lumega, som skal stå for alt vores gadebelysning i hele kommunen. Det er fantastisk hvordan de har kunne lave en helt vild besparelse på hvordan vi kan spare rigtig mange penge hvert år på den rette gadebelysning. Ikke nok med at vi har fået en rigtig skarp pris, så har vi også fået en god besparelse årligt. Det spiller ekstremt godt sammen med de store klima besparelser vi fortsat skal følge fremadrettet. 

 

Det bliver dog en stor mundfuld for os at få skiftet det hele ud, men det er noget som vi føler er nødvendigt specielt i den her tid vi er i nu. Vi har mere end aldrig før brug for god belysning, så befolkningen kan føle sig trygge om aftenen når de går – For ikke nok med at det bliver billigere for at at holde gaderne oplyste, så bliver det også meget bedre belyst fremadrettet. 

 

Skal skabe tryghed for borgere i kommunen

 

Det allervigtigste for os her i kommunen er at vi skal gøre borgerne trygge. Derfor var vores to største kriterier at lyset skulle være skarpt men ikke alt for skarpt, og samtidig skulle den belyse en meget stor overflade, så der ikke kom blackspots, hvor borgeren kunne føle utryghed.

 

Mere end 100.000 nye pærer

 

Med det nye tiltag har vi taget mere end 100.000 pærer ned og opsat 100.000 nye pærer med et helt unik formel, som gør at lyset bliver billigere men mere effektivt. Det er noget https://lumega.eu/da har hjulpet rigtig meget med at få gennemført, da de har skulle beregne en masse LED beregninger, som skal gøre det let for os som kommune at kunne gennemskue hvad der bliver lavet og hvorfor

 

Hvorfor nu?

 

Rigtig mange borgere har spurgt ind til hvorfor vi netop lige nu har valgt at bruge 1.2 mia. kr. på at optimere vores lys. Det simple men utrolig korrekte svar var at det er nu har som sagt har brug for det som aldrig før, kriminaliteten er stødt stigende i kommunen og derfor har flere valgt ikke at de ikke har lyst til at gå udenfor om aftenen. 

Skriv et svar