Det vegetariske univers

Det vegetariske univers er et stort og mangfoldigt sted. Det er blevet sagt, at det eneste, som alle vegetarer har til fælles, er, at de nægter at spise kød eller andre animalske produkter, men dette udsagn kunne ikke være længere fra sandheden.

Faktisk er der mange forskellige grunde til, at folk vælger at blive vegetarer og de spænder fra etiske bekymringer om behandlingen af dyr til sundhedsfordele. Denne artikel vil diskutere nogle af disse grunde samt give tips til, hvordan du kan forblive inspireret, hvis du forsøger at finde på idéer til aftensmad, fordi der tilfældigvis er visse fødevarer, som du ikke kan spise!

Vegetar og veganer

Der findes mange forskellige typer vegetarer, og der er ikke en fast liste over fødevarer, som de ikke må spise. Nogle mennesker vælger f.eks. at blive pescatarianere (eller pesco-vegetarianere), hvilket betyder, at de ikke spiser landdyr, men i stedet kun fisk og skaldyr.

Andre grupper som f.eks. veganere spiser overhovedet ingen animalske produkter. Veganere spiser ikke kød, æg eller mejeriprodukter, og de undgår også at købe andre varer, der er skabt som følge af udnyttelse af dyr, f.eks. lædersko, silketørklæder og så videre.

Mad inspiration

Hvis man har overvejet at blive veganer, så kan man hurtigt gå i stå, når det kommer til mad. For man skal finde ud af, hvilke fødevarer man må spise, og hvad man ikke bør spise. En simpel ret som spaghetti med kødsovs bliver pludselig kompliceret, når man skal undvære kødsovsen. Men heldigvis er der lavet plantebaserede alternativer til kødprodukter, som gør det hele nemmere. Du kan også finde inspiration på nettet, hvor du kan finde opskrifter på diverse retter.

Vegetar måltidskasse

Hvis tiden er knap i hverdagen, og din inspiration er lille, så kan du også vælge at bestille en vegetar måltidskasser, hvor du kan spise med god samvittighed. Du kan få måltidskasser leveret i hele Danmark, også måltidskasser Aalborg direkte til din hoveddør.

Når du vælger at få leveret en måltidskasse, så kan du forinden bestillingen, selv udvælge de retter du foretrækker. Det er alle sammen retter, hvor der ikke indgå kød i. Det, man skal tænke over, når man bliver vegetar er, at man kan ikke bare lave retten og undlade kødet, for kødet indeholder en masse proteiner og vitaminer, som din krop har brug for. Derfor er det vigtigt, at du finder de proteiner et andet sted fra, som ikke er fra kød. Retterne i måltidskassen er sammenlagt, efter at du får de proteiner, kulhydrater og fedt, som din krop skal have.

Skriv et svar