Find den perfekte barnedåbsgave

Det kan være lidt af en jungle at finde den helt rigtige barnedåbsgave. Mange nybagte forældre har en rigtig god idé om, præcis hvad de ønsker sig til barnet. Hvis der er kommet en ønskeseddel, så følg den endelig.

Det sker dog også, at en ønskeseddel er meget kort, eller at den slet ikke kommer. Så er det bare med at være kreativ.

Derfor er barnedåbsgaverne vigtige

Man kan jo ikke huske sin egen dåb, men mange af os har ting, som vi ved, at vi har fået til vores dåb, og som har fulgt os i mange, mange år.

Det er en hyggelig måde at mindes dagen på for de voksne, og en måde for barnet at vide hvem der var omkring dem, da de var små.

Skab gode minder med indgraverede gaver

En klassisk barnedåbsgave er et indgraveret krus, flag, og andet som kan bruges længe. Her kan man få dåbsdatoen og barnets navn indgraveret. Du kan finde dem online på steder, som sælger gaver til anledninger.

Start barnets bibliotek godt op

De fleste babyer har lidt børnebøger, men dåben er et oplagt sted at starte barnets samling til senere. Her er det oplagt at give barnet nogle klassikere, som de kan få glæde af om få år, men som de også kan læse senere i livet.

Mange giver H.C. Andersens eventyr, men det er også en god idé med noget Astrid Lindgren, Ole Lund Kirkegaard og andre børnebøger, som du også selv har haft glæde af i dit eget læse-liv.

Giv en sjov og praktisk gave

Mange ved, at det er rigtig dyrt at have børn, og når de er små, så har de brug for mange ting. Tænk på hvad de har brug for i de kommende år. Man kan selvfølgelig ikke opbevare alt i flere år, men der er nogle ting, som er rare at have.

Det kan for eksempel være en gyngehest, en løbecykel, en gynge eller andre kreative og aktive ting.

Så ved forældrene, at der ligger klar, den dag hvor deres barn er klar til at bruge det.

Så er der sparet en del af de større udgifter, og det kan give noget ro på økonomien.

Gå flere sammen om en større gave

Mange traditionelle barnedåbsgaver kan godt være dyre. Derfor er det altid en god idé, at man går flere sammen om gaven. Hvis man nu er en gruppe venner, hvor den ene holder barnedåb, så kan man gå flere sammen og købe noget som en løbecykel eller andet fra en eventuel ønskeseddel.

Det er også altid godt at forhøre sig med de andre gæster, hvis man kender dem, så der ikke kommer for mange af de samme barnedåbsgaver.

Så slipper de travle forældre for at skulle bytte en masse gaver. Det vil de helt sikkert sætte pris på.

En god gave kan også være, at man spørger, om der er noget praktisk, som man kan hjælpe med på dagen.

Skriv et svar