Gin er populær som aldrig før

Når det kommer til sorter, dyrkelsesmetoder, smagninger og forskellige årstal, så tænker de fleste umiddelbart på vin. Det har da også længe været populært at åbne en flaske god vin, og dele den med dem, man har kær. Det kan også være i forbindelse med et godt måltid mad. Selvom Danmark ikke traditionelt set er et vinland, og nogen argumenterer for, at vi nærmere har en stolt tradition for øl, så anes vin for allemandseje.

Som noget forholdsvist nyt er der begyndt at komme fokus på andre former for alkohol, hvor der opbygges en kultur omkring selve oplevelsen. Det er for eksempel tilfældet med gin, og den stigende interesse for produktet.  

Generous Gin – en moderne gin af høj kvalitet

Gin er blevet populært som aldrig før. Det gælder ikke kun de mest kendte brands indenfor ginbranchen, men også nye, alternative mærker, som har vokset sig større og mere kendte i de seneste år. De tilbyder nyskabende og anderledes smage, som man ikke kan finde andre steder.

Af disse mærker kan man nævne Generous Gin, som er en gin på 44%, der fremstilles og destilleres i Frankrig tæt ved Cognac. Området er normalt kendt for brændevinen af samme navn.

Når man står nede i butikken, og skal vælge en lækker flaske gin, så kan man genkende en flaske Generous Gin på den karakteristiske og let genkendelige flaske i sort og hvid med blomster på. Der er tale om en gin af høj kvalitet, som gør det godt både når det kommer til duft, udseende og smag.

Det er en meget moderne gin, som er destilleret på peberkorn, enebær, lime, blodappelsin og hyldeblomst. Det giver en god kombination af blomster, urter og frugter i smagsoplevelsen. Samtidig har den en fyldig smag, og den er frisk.

Gin er en simpel drink, der passer til danskernes hyggegen

Man kan altså med fordel vælge en flaske Generous Gin, hvis man vil have en god, moderne og anderledes smagsoplevelse. Man skal ikke undersøge sagen meget, for at finde ud af, hvorfor gin er blevet mere populær i de seneste år. Fra 2014 til 2015 oplevede ginbranchen en importstigning på hele 57% i Danmark.

Det skal ses som resultat af, at mange danskere har fået en større interesse for kvalitetsgin, og dermed er villigere til at bruge flere penge på de gode flasker. Grunden til populariteten er, at det er en lækker og simpel drink, som ikke kræver de store egenskaber som bartender. Man skal heller ikke bruge en shaker, blender eller andet til at lave den. Det er en stilfuld og delikat drink, der kræver lidt tid at drikke, fremfor de sødere drinks, der hurtigt ryger ned.

Det falder i god jord med danskernes hyggegen, og lysten til at sidde sammen med venner og familie og hygge sig med et glas. Mange associerer også gin med lange sommeraftener på terrasser, pladser og balkoner i udlandet, hvor den forfriskende drink ligeledes er populær. Man kommer altså langt med en lækker gin og tonic i de fleste lag.

Skriv et svar