Gode og dårlige 404-sider – Sådan gør du dine besøgende glade

Der findes ikke noget værre end at få en 404-side, hvor du som besøgende ingen navigationsmuligheder eller lignende har. Som besøgende er det yderst frustrerende at ende på sådan en side, da det gør hele brugeroplevelsen af hjemmesiden eller webshoppen meget dårligere.

Hvad skal du så gøre som hjemmeside- og/-eller webshopejer, hvis du gerne vil problemet med 404-sider til livs? Det kan du finde svar på herunder, hvor du bl.a. vil kunne læse om, hvordan du bærer dig ad, hvis du har en dårlig 404-side.

Hvad gør du, hvis du har en dårlig 404-side?

Hvis du har en dårlig 404 side, så er svaret selvfølgelig først og fremmest at du får lavet en ny og bedre version, men du bare ikke gidet det, så er det oplagt at redirecte de besøgende til forsiden. På forsiden har de besøgende den bedste mulighed for at finde det de ledte efter.

Sådan laver du en god 404 side

Det er vigtigt, at du sætter dig i de besøgendes sted, når du tænker 404-sider og generel brugeroplevelse af din hjemmeside og-/eller webshop. De besøgende ender typisk på en 404-side, fordi de ledte efter noget specielt. Derfor er det så uhyre vigtigt, at du på din 404-side gør det muligt for dine besøgende at navigere tilbage til forside, kategorier, sider osv. eller som alternativ laver en redirect tilbage til forsiden.

En tom 404-side, hvor der blot står ”siden findes desværre ikke” er bestemt ikke brugervenligt. Hvis dine besøgende ingen muligheder har på din hjemmesides 404-side, så er de meget tilbøjelige til at klikke væk fra din side og finde en anden. Det vil altså sige, at du kan gå glip af en potentiel kunde, fordi du ikke er god nok til at hjælpe den besøgende videre.

Som alternativ til redirect til forside kan der opsættes logik der redirecterne brugeren til det mest relevante indhold set ud fra den URL brugeren forsøgte at besøge websitet med. Det er i virkeligheden nok den aller klogeste løsning. Det er så bare vigtigt at der serveres gode redirects for brugeren, da denne ellers vil bounce.

Inspiration til gode 404-sider

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra for dine besøgende, så skal du i gang med at lave en lækker 404-side. På følgende hjemmeside kan du få en masse inspiration til pæne og ikke mindst brugbare 404-sider: http://www.creativebloq.com/web-design/best-404-pages-812505.

Hvis du har et godt bud på en 404 side, så skal du være mere en velkommen til at dele den i kommentarene nedenfor.

1 tanke om “Gode og dårlige 404-sider – Sådan gør du dine besøgende glade”

Skriv et svar