Prestashop vs Shopify – hvad er fordelene og ulemperne ved disse webshop systemer?

søgemaskineoptimering

Er du i færd med at undersøge, om hvorvidt du skal vælge Prestashop eller Shopify, så har du med garanti allerede læst side op og side ned om disse to systemer. Der findes mange sammenligninger af systemerne på nettet, og det kan derfor godt virke en anelse uoverskueligt, når man skal træffe et endegyldigt valg. Vi håber dog, at vi i det nedenstående kan guide dig i den rigtige retning.

Hvad er forskellen på Prestashop og Shopify?

Vi starter først og fremmest med at ridse nogle af de væsentligste forskelle op mellem Prestashop og Shopify. Vi kan dog ligeså godt benævne elefanten i rummet; der er nemlig rigtigt mange forskelle.

Først og fremmest så er Shopify en hosted løsning – du skal derfor ikke selv bøvle med hosting, den del klarer Shopify for dig. Prestashop derimod er en open-source platform. Det betyder, at du selv skal klare hosting, og det kan godt gå hen og blive en vigtig faktor, hvis du pludselig skulle få en masse besøgende ind på din webshop. Her kræver det en vis mængde serverkapacitet, så du sikrer dig, at din hjemmeside ikke går ned. 

Dernæst er der tale om 2 vidt forskellige systemer, når det kommer til brugervenlighed. Shopify er kendt som værende et af de mest brugervenlige systemer, der findes indenfor e-commerce. Prestashop kan derimod godt være en svær fornøjelse, hvis ikke man har en programmør som fast del af medarbejderstaben eller som tilknyttet konsulent. Hermed ikke sagt at Prestashop er et dårligere valg end Shopify; man skal blot være opmærksom på den kompleksitet, som det medfører.

Der findes naturligvis et hav af andre forskelle mellem disse to platforme. Vi har blot valgt at benævne nogle af de mest væsentlige i denne artikel.

Er prisen en vigtig faktor for dig?

Det er væsentligt for mange e-commerce ejere, hvor meget det koster dem at ligge på en given webshop løsning. Her er der fordele og ulemper ved begge. Prestashop er gratis at benytte sig af, hvorimod Shopify kræver et abonnement. Man skal dog være opmærksom på, at Prestashop højst sandsynligt vil kræve en del programmørtimer, hvorfor det godt kan blive en dyr affære. 

Når man kigger på forskellen på pris imellem Shopify og Prestashop, så må man ikke stirre sig blindt på, at Shopify koster penge på månedlig basis, mens Prestashop er gratis at benytte sig af. Skal du hoste din Prestashop et ordentligt sted, så kræver det også en investering. Derudover skal du sørge for altid at have en programmør ved din side, som kan tage sig af de eventuelle problemstiller, der måtte opstå løbende. Det kan hurtigt løbe op i større summer.

Ønsker du at blive klogere på, hvorfor en Shopify webshop kan være den rette løsning for dig, så hiv fat i et kompetent Shopify bureau såsom Grafikr.dk. Her vil du kunne få nyttig sparring og rådgivning indenfor området.

Skriv et svar