Guide: 4 uundværlige softwares til din computer

Er din computer helt ny, er det vigtigt, at du downloader de mest essentielle softwares med det samme, så du hurtigst muligt kan få størst muligt udbytte ud af din nye computer. Derfor præsenterer vi her 4 populære softwares, der er helt uundværlige i brugen af din computer.

Google Chrome

Det er altafgørende at have en internetbrowser for at kunne få bedst muligt udbytte af sin computer. Der findes mange forskellige internetbrowsere på markedet, og værd at fremhæve er især Google Chrome, der er den mest benyttede internetbrowser i verden. Google Chrome blev lanceret i 2008 og har siden da været førende inden for hastighed, funktioner og brugervenlighed. For at kunne benytte internettet er det nødvendigt at have en god og pålidelig internetbrowser, og her er Google Chrome meget anbefalelsesværdig.

Java

Java er et af de mest populære software-programmer i hele verden, og det bruges både til computere, smartphones og TV. For stort set alle programmer er det nødvendigt at have downloaded Java til din computer for at disse programmer skal kunne fungere optimalt.

Java bruges til alt fra netbank til chat-rooms og online-spil, ja stort set alt hvad du foretager dig på internettet kræver faktisk en Java-opdatering, og derfor er Java uundværligt, når du befinder dig på nettet. Har du ikke denne software, er din computer stort set ubrugelig, og derfor er det vigtigt at hente denne software som noget af det første, når du får en ny computer.

Microsoft Office

Skal du bruge din computer til andet en blot at se film og spille spil på, er det en god idé at anskaffe dig Microsoft Office.

Microsoft Office er en kontorpakke af software, der bruges af både private og virksomheder til mange typer af opgaver. Microsoft Office-pakken er den mest udbredte kontorpakke og indeholder kendte applikationsprogrammer til regneark, præsentationer og tekstbehandling, herunder Excel, PowerPoint, OneNote og Word. Især sidstnævnte program er særdeles brugbart for langt de fleste computerbrugere, fordi det fungerer som en digital papirblok, der kan bruges til at nedskrive, lagre og dele mange forskellige typer af information. Word tilbyder et hav af forskellige funktioner inden for tekstbehandling, blandt andet forskellige layouts, farver, kolonner, tabeller og skrifttyper og –størrelser, og programmet er på den måde yderst velegnet til mange forskellige typer af kontorarbejde og opgaveskrivning.

Antivirusprogram

Det er altid vigtigt at beskytte sin computer, og derfor at det nødvendigt med et antivirusprogram. Har du en Mac, er antivirusprogrammet Mackeeper særdeles anbefalelsesværdigt, og har du en Windows-computer, findes der ligeledes mange gode antivirusprogrammer eksempelvis Norton og Avira. Det er altid vigtigt at holde sin computer godt beskyttet, så den ikke pludselig går i sort, og vigtige filer og dokumenter går tabt.

Skriv et svar