Husk kystfluer, når du vil fiske ved kysten

Hvis du er glad for at fiske ved kysten, er det vigtigt, at du har de rette kystfluer. Kystfluerne har til formål at lokke fiskene, så de bider på krogen. Der findes flere forskellige typer af kystfluer. Hvilke du bør vælge, afhænger af, hvilken slags fisk du gerne vil fange.

Kutlinge imitationer

Kutlinge imitationer kan anvendes hele året rundt. Det er nemlig et af de byttedyr, som havørreden spiser mange år. Derfor kan du fange fisk hele året rundt, hvis du anvender denne form for kystfluer. Faktisk kan du langt hen ad vejen nøjes med denne slags fluer.

Tanglopper

Du kan også vælge at anskaffe dig tanglopper. De er også gode, når du gerne vil fange havørreder. Her kan du vælge blandt flere forskellige undervarianter alt efter sæson. Havørreder spiser flere tusindvis af tanglopper, da det er som slik for dem. Derfor er tanglopper også altid et godt valg, hvis du gerne vil fange havørreder. Hvis det er meget koldt, eller hvis vandet er meget uklart, kan du med fordel vælge en orange tangloppe. Så kan fiskene nemmere se fluen.

Rejeimitationer

Du har også mulighed for at vælge fluer, der imiterer rejer. Når du anvender denne slags fluer, er det vigtigt, at du imiterer rejen bedst muligt. Derfor bør du kun anvende den i områder, hvor der i forvejen findes rejer. Derudover skal du fiske fluen på samme måde som en reje ville opføre sig.

Tobisimitationer
Tobisimitationer er kendetegnet ved at de bliver bundet i flere forskellige mønstre. Ligegyldigt hvilket mønster du vælger, har imitationen en god imiterende gang i vandet. Farvespillet samt imitationens gang får fluerne til at se meget levende ud i vandet. Tobis dukker normalt op ved kysten, når det bliver forår. Derfor bør du anvende denne form for imitation om foråret. Her kan kystfluen til gengæld være en rigtig stor hjælp.

Provokationsfluer

Om vinteren er det en fordel at anvende såkaldte provokationsluer. Der er fluer, der har nogle kradse farver, der ikke sædvanligvis findes hos byttedyr. Det provokerer nemlig havørrederne, så du nemmere kan fange dem. Når det kommer til provokationfluer, har du mulighed for at vælge blandt et bredt udvalg.

Bør du imitere eller provokere?

Inden for lystfiskeri er det evindelige spørgsmål, om du bør provokere eller imitere. Imitationsteorien går ud på, at fisk kun vil bide på fluer, der ligner ægte byttedyr. Hvis du er tilhænger af den teori, bør du vælge kystfluer der har nogle overordnede og næsten karikaturagtige lighedspunkter med det byttedyr, som du forsøger at imitere.

Provokationsteorien går derimod ud på, at du skal provokere havørrederne til at bide på. Teorien mener, at fiskene vil være mere tiltrukket af farver og mønstre, som de ikke sædvanligvis opdager i vandet. Nogle lystfiskere tror ikke rigtigt på denne teori, da de mener, at det vil afskrække fiskene fra at bide på.

I virkeligheden får man formentlig aldrig svar på, hvad der er det mest rigtige. Derfor må det i sidste ende være op til lystfiskeren selv, hvad han eller hun mener, er bedst.

Skriv et svar