Gode råd til din næste bilvask

Næste gang bilen skal vaskes, er der ingen grund til at bruge penge på de dyre behandlinger i vaskehallen. Du kan i stedet nøjes med at følge nedenstående guide for at få det mest optimale resultat. 

Det første, du skal vide, når du bestiller en dyr vask på den lokale tankstation, er, at din bil hverken bliver renere eller pænere af, at du vælger den dyrest mulige behandling.

Tværtimod kan vaskehallens børster være rigtig hårde mod din bil, og mange mennesker oplever, at de mest synlige skader på ens bil opstår i forbindelse med vasken. 

Samtidig vil det heller ikke være hensigtsmæssigt, hvis du selv stod hjemme med haveslangen og vaskede din bil på månedlig basis, da det ikke er super miljøvenligt.

Derfor vil vi anbefale en kombination af nedenstående: 

 

Hvis du vasker i vaskehallen, undgå da de dyreste behandlinger 

Spar altid undervognsvasken, voksbehandlingen etc. væk. Det kan ikke betale sig, for vaskehallens forsegler kommer slet ikke rundt i krogene af bilen. 

 

Undgå at vask din bil hjemme på egen matrikel 

Det har nogle massive miljømæssige konsekvenser, hver eneste gang du vælger at tænde vandslangen og vasker din bil hjemme på egen matrikel. Du udleder uendeligt mange liter vand, som spildet trods alt er mindre af, når du benytter vaskehallen. 

Det handler med andre ord, om at finde den rette kombination mellem at få en ren bil uden at belaste miljøet for meget i processen. 

Svaret lyder: 

 

Brug damp, når du vasker din bil 

Du kan sagtens vaske og behandle din bil selv, men benyt damp, når du gør det! 

Her er udslippet 1/1000-del sammenlignet med når du benytter haveslangen, og det er 1/100-del sammenlignet med vaskehallens udslip. 

Nu er det imidlertid ikke helt billigt at anskaffe en SteamCleaner (som det hedder) til dampvask af biler. 

Derfor kan du med fordel hyre et professionelt dampvaskfirma til at rengøring af din bil minimum tre gange årligt. 

God fornøjelse! Jeg håber, du finder den rigtige løsning til dig. 

 

Skriv et svar