Hvad er fordelene ved en god kropsholdning?

Du overvejer måske, hvad effekterne af en bedre kropsholdning er. Måske har du endda selv gået med tanker om at få gjort noget ved kropsholdningen. Din gamle bedstemor fortalte dig måske engang, at en bedre kropsholdning ville give dig bedre selvtillid. Og det er faktisk ikke kun en myte, ligesom en bedre kropsholdning har mange andre fordele. En bedre kropsholdning har mange fordele, som er underbygget af videnskaben.

Kognitiv kapacitet og bedre selvtillid

Et amerikansk studie har undersøgt sammenhængen mellem bedre selvtillid samt bedre kognitiv kapacitet og bedre kropsholdning. Her undersøgte man 125 studerendes præstation ved matematiske øvelser. Man opdelte de studerende i to grupper: den ene med slap kropsholdning og den anden gruppe med god kropsholdning. Ganske overraskende fandt studiet faktisk, at en bedre kropsholdning giver en bedre præstation ved matematiske test. Derudover fandt studiet, at studerende som var nervøse for deres præstation ved den matematiske prøve faktisk klarede sig bedre under prøven.

Udstråling af selvsikkerhed

I et andet studie blev din gamle bedstemors postulat om, at bedre kropsholdning giver bedre selvtillid også undersøgt. Man målte forsøgspersoners testosteronniveau med henholdsvis slap og rank ryg. Tilsvarende undersøgte man også forsøgspersonerne i interviewsituationer. Man fandt, at de af forsøgspersonerne, som havde en rank ryg havde et højere testosteronniveau i forhold til den del af forsøgspersonerne som havde en slap ryg. En rank ryg betragtes i dag derfor som et ’power pose’. Du kan læse hele forsøget her.

Hvordan får man en bedre holdning?

Ovenstående videnskabelige studier bør være overbevisende for enhver om, at en god kropsholdning er en god investering. Så hvordan får man en god kropsholdning, spørger du måske. Der er flere måder man kan gøre det: med at motionere rigeligt, ved at dyrke yoga samt ved at dyrke styrketræning omkring ryg og lænd. Men du kan faktisk også forsøge dig med en rygstøtte. Du kan læse mere om rygstøtte på Rygstotte.dk.

Skriv et svar