Hvad skal du vide om at have en hamster

Det kan være svært at vide, hvad den rigtige pleje af en hamster er. Her er hvad du må og ikke må, før du køber en hamster, kravene til et hamsterbur, og hvordan du plejer din hamster i dit daglige liv. Du har også råd til at fodre din hamster og hvad du skal lave på ferien. Derudover kan du få indsigt i, hvilke sygdomme din hamster kan få.

Selvom en hamster er et lille dyr, har den stadig brug for masser af plads. De er meget energiske og nysgerrige dyr, der har brug for aktivering og udfordring, hvis de skal have det godt. Derfor skal du som minimum have et 75 x 35 x 35 cm bur – gerne større. Derfor bør du have mindst ét ​​bur, gerne større afhængig af disse dimensioner. 

Guldhamster: 80 x 40 x 35 cm (L x B x H). 

Dværghamster: 50 x 40 x 25 cm (L x B x H). 

Fordi hamstere er nysgerrige og kan lide at udforske buret, er en maksimal afstand på 1,5 cm til lamellerne vigtig. Ellers risikerer du at skubbe hamsteren ud af buret, mens du går på opdagelse.

Aktivering af din hamster er vigtig

Fordi hamsteren er et aktivt lille dyr, skal du huske at sørge for, at den får nok stimulation. De er især aktive om natten og om natten, så det er bedst at forlade hamsteren først på dagen. Sørg for, at han har legetøj, grene at gnave på, og en ny udfordring af og til i buret, så han kan underholde sig selv. Derfor er et løbehjul en god løsning for din hamster til at bruge noget energi. Husk også altid at have en hamsterhjul i buret, så din hamster kan få noget energi. Find det og mere hos naturogfritid.dk

Pasning af din hamster

Hamstere er nogle af de mest taknemmelige dyr. At passe en hamster kræver ikke meget foder eller dyre redskaber til at pleje pelsen. Til pelspleje kan din hamster vænne sig til et sandbad, hvor den ruller og selv sørger for pelsen. Lugtgener kan undgås ved at vælge nogle af de førnævnte bundstrøelser. Dette skal kun ændres ca. En gang om måneden. Nogle gange kan det vare længere. Din hamster vil også vælge et område af buret til at defekere. Du bør fjerne dette 1-2 gange om ugen.

Skriv et svar