Hvor meget koster det at starte en webshop?

Der er et par forskellige webshop udbydere at vælge imellem, når du vil starte med at sælge på nettet.

I denne artikel vil vi sammenligne omkostningerne for tre af de mest populære: Woocommerce, Prestashop og Shopify.

Woocommerce

Woocommerce er et plugin til WordPress, som er gratis at bruge. Du skal dog have en hostingplan og et domænenavn, som begge vil koste dig penge. Den billigste hostingplan, vi kunne finde, starter ved omkring 50kr om måneden, og det billigste domænenavn koster omkring 50 kr om året. Så i alt vil det koste dig omkring 500kr om året at bruge Woocommerce.

Derudover skal du muligvis betale en designer eller WordPress-ekspert for at hjælpe dig med at oprette din butik, hvilket kan tilføje en ekstra par tusind kroner til de samlede omkostninger.

Prestashop

Prestashop er en gratis open source-software, som du kan installere på din egen server. Det kan dog være ret svært at konfigurere det, så du skal muligvis hyre en udvikler eller et bureau til at gøre det for dig. Omkostningerne ved dette vil variere, men kan være alt fra et par tusind kroner til adskillige titusind kroner.

Shopify

Shopify er en betalt service, der starter ved $29 om måneden. Shopify har en masse funktioner indbygget, såsom betalingsgateway og forsendelse, så du ikke behøver at ansætte yderligere udviklere eller designere. Dette gør det billigt at komme i gang med, men kan blive dyrere på sigt.

Squarespace

Squarespace er en anden betalt platform, der starter ved ca. 100kr om måneden. Det er en del billigere end Shopify, men har også færre funktioner.

Facebook store

Hvis du ikke ønsker at oprette din egen webshop, kan du også oprette en Facebook-store. Dette er gratis at gøre, og alt hvad du behøver er en Facebook-side.

Hvilken platform er bedst for dig?

Woocommerce er den billigste løsning, men den kan være svær at sætte op og kræver en smule teknisk viden. Prestashop er en god mulighed, hvis du vil installere det på din egen server, men det kan være dyrt at hyre en udvikler til at gøre dette for dig. Shopify er den nemmeste løsning og har en masse funktioner indbygget. 

Skriv et svar