Pæne og brugervenlige fejlbeskeder

Jeg kigger utrolig meget på andre webshops når jeg surfer omkring, og det giver stuf til eftertanke og gode ideer. Jeg har længe været irriteret over de meget dårlige fejlbeskeder prestashop giver, de er ofte ikke særligt brugervenlige. Forleden faldt jeg så over en genial måde at hjælpe brugeren videre på ved en tom indkøbskurv.

Der er vedhæftet to screenshots, det ene viser prestashop standard fejl besked ved en tom kurv (Plus min egen tilføjelse af statusbar i checkud flowet)

Det næste viser så den inspiration jeg fik forleden dag. Jeg synes jo det er helt genialt at guide brugeren videre på den måde. Og ikke nok med det, så tog det ikke mere en 10min at finde det rigtige sted i koden at smide det ind.

Jeg er jo suverænt One Page Checkout bruger, og derfor har jeg kun et “fix” til det, faktisk er det ikke engang et fix, det er bare en theme ændring.

Lige under


{l s='Your shopping cart is empty.' template='shopping-cart'}

Til føjes den tekst man gerne vil have lagt ind, det anbefales ikke at skrive teksten direkte på dansk i theme filerne, som iøvrigt ikke acceptere øæå. Derimod skal de lægges ind på denne her måde {l s=’your text’ mod=’onepagecheckout’} for at få oversættelsen ind i moduldelen af onepagecheckout (version 1.3.x af prestashop)

Jeg skal på jagt efter flere måder og hjælpe brugeren videre på, det må være klogt købmandskab.
(brug endelig inspirationen, bare skriv jeres egne tekster)

4 tanker om “Pæne og brugervenlige fejlbeskeder”

  1. Denne her ændring har jeg lagt i /themes/mit_theme/shopping-cart.tpl lige efter {l s='Your shopping cart is empty.'} 🙂

   Hvis man bruger OPC er det under modules/onepagecheckout/order.tpl lige efter samme linje.

 1. Hej Timpet
  Nu bruger jeg ikke OPC, og du skriver at det er themes/mit_theme/shopping-cart.tpl der skal skrives i.
  Jeg har så fundet frem til:
  {if isset($empty)}
  {l s=’Your shopping cart is empty.’}
  {elseif $PS_CATALOG_MODE}
  Hvor skal der ændres i koden?

Skriv et svar