Kan iværksætteri under studiet lade sig gøre?

Som overskriften siger, er det et godt spørgsmål, om det egentlig kan lade sig gøre, at være iværksætter, imens man studere? Der er flere faktorer, der spiller ind, om det kan lade sig gøre eller ej. Oftest, så er det et spørgsmål om vilje og tro, end om det er realistisk. Som ordsproget siger: “Man kan, hvad man vil” – Hvilket er et godt udsalg, hvis man har et ønske om at starte iværksætteri under sit studie.

Hvad kræver det at blive iværksætter?

Hvis man har et ønske om at starte som iværksætter, så kræver det naturligvis, at man har en god ide. Det kan være en webshop, et bureau eller noget helt tredje. Hvis du har en god ide, eller bare ønsker at prøve det af, så det kun dig selv, der kan stoppe det.

Derudover, så kræver det naturligvis, at man har tid til det rent praktisk, ved siden af sit studie. Hvis man har svært ved at følge med i undervisningen, er det måske ikke det bedste tidspunkt, at starte op som iværksætter, for her bør man nok fokusere på at følge med i sin undervisning. Men hvis man er godt med, og har lyst til noget afveksling fra sit studie, så er det en oplagt mulighed.

Fordel ved at starte iværksætteri under studiet

Der er en lang række fordele ved at starte en virksomhed op under sit studie. Især hvis det har samme retning, som ens studie. For her kan man bruge det, man lærer undervejet i praksis. Det vil give en bedre forståelse, men også en bedre indlevelse.

Derudover så er det også rart med en ekstra indtjening, imens man får SU. Dog skal man være opmærksom på, at der er en grænse for, hvor meget man må tjene ved siden af sin SU. Hvis man tjener mere, kan man frasige sig SU’en, og give den fuld gas i virksomheden.

Det kan for mange godt være et meget ensformigt liv at studere. Man står tidligt op, tager til undervisning, og kommer hjem igen om eftermiddagen. Det at have en hobby, eller en interesse for noget, når man kommer hjem, giver en god afveksling i sit liv, hvilket vil have en positiv effekt på sit studie også.

Det handler om at prioritere

Som nævnt tidligere, så kan man, hvad man vil. Hvis man ønsker at starte op som iværksætter under sit studie, og føler, at man har et overskud til det, så det dét, man skal gøre. Det kan godt lade sig gøre i Herning i hvertfald, hvor 2 studerende har stiftet et webbureau, som hedder Webko. De udtaler, at det handler om prioritering af sin tid. Hvor andre har gået hjem fra undersvingen og lagt sig på sofaen og set Netflix hele dagen, så har Jacob og Jacob, som er stifterne, taget hjem, og arbejdet rigtig hårdt, på at få bureauet til at blive en realitet. Hvis man prioritere sin tid rigtigt, så kan det godt lade sig gøre.

Kilde: Webko’s start som iværksætter i Herning under studie

Skriv et svar