Markedsføring af produkter

Du står over for at skulle markedsføre dit produkt. Dit første produkt skal lanceres. Hvad er vigtigt at have styr på for at skabe de bedste betingelser for at få succes med dit nye produkt?
Det kigger vi nærmere på i denne artikel.


Den rigtige etiket
Det første forbrugerne møder, når de ser dit produkt, er emballagen eller etiketten på dit produkt. Vigtigheden af at dit produkt fremstår præsentabelt er enorm. Og her spiller etiketten en afgørende rolle. En god etiket kan nemlig bidrage til at skabe mere salg. Jeg vil derfor altid anbefale, at du prioriterer arbejdet med etiketter til dit produkt højt.

Etiketter kan købes hos trykkerier. Der findes i dag flere trykkerier, der har webshops. Der findes blandt andet en webshop., der er specialiseret i etiketter. Læs mere her.


Distribution
En afgørende faktor for salget af et produkt er, hvor dit produkt distribueres. Med andre ord: Hvor vil du sælge dit produkt?

Det kan være online via en webshop, det kan være via detailforretninger, det kan være i specialforretninger eller noget helt fjerde. Tilgængeligheden af dit produkt har en betydning for salget af dit produkt.


Målgruppe
Når dit produkt er klar til salg, skal du lægge dig fast på, hvem din målgruppe er. Hvem henvender dit produkt sig til? For at kunne målrette markedsføringen er det vigtigt, at du har gjort dig tanker omkring, hvem der skal købe dit produkt.

Hvis du er bevidst omkring, hvem du ønsker at sælge dit produkt til, er det meget nemmere at lave specifik målrettet annoncering. Derved kan du også få mest muligt ud af dit marketingbudget.


Valg af markedsføringskanaler
Når du har valgt, hvilken målgruppe du ønsker at henvende dig til, kan du kigge nærmere på valg af markedsføringskanaler. Det kan være de traditionelle kanaler i form af aviser, tv-reklame, radio-spot eller lignende, mens det også kan være digitale kanaler, hvor der er mange muligheder. Vigtigst er det, at du har din målgruppe for øje, når du vælger kanalen eller kanalerne. For det er af afgørende betydning, at du vælger en kanal, hvor du mener at kunne ramme de rigtige personer.

Skriv et svar