Prestashop h1 og h2 SEO tip

I den tid jeg har arbejdet med prestashop er det gået op for mig at det er en gennemgående SEO problematik med h’tagsene, det gælder ihvertfald for de version der ligger før 1.4.x. Problematikken går i alt sin enkelthed ud på at h1 og h2 bruges forkert i forhold til at optimere sine kategorier optimalt i forhold til at performe i søgemaskinerne, så hvis du er ligeglad med 1. pladsen i google så behøver du ikke læse med her! Har du derimod et kært forhold til gode placeringer i søgemaskinerne så kunne det være du skulle tjekke op på h1 og h2 tags på din side.

Det går i alt sin enkelthed ud på at h1 tagget er lagt rundt om logoet i toppen af siden, og det er så faktisk det eneste h1 tag på hele siden. Dem af jer som ved en lille smule om søgemaskineoptimering ved at h1 tagget bruges til at definere vigtige sætninger og søgeord på ens side, derfor er det meget lidt optimalt at det er pakket rundt om logoet i toppen af siden.

Kategoriernes overskrift som oftes er noget af det man gerne vil findes på i søgemaskinerne har fået et h2 tag, og det er så her der burde have været et h1 tag. Det du så skal have gjort er at fjerne h1 tagget rundt om logo’et, hvilket gøre i /dit theme/header.tpl og så skal du i category.tpl erstatte h2 tagget med et h1 tag, så kommer du et skridt tættere på 1 pladsen i google!

Nu vi har fat i SEO tips’ene så læste jeg for noget tid siden (kan ikke lige huske hvor) at sidens load tid har fået indflydelse på hvor godt din side ranker i søgemaskinerne, så måske det var på tid at få dig et godt men billigt webhotel 🙂

9 tanker om “Prestashop h1 og h2 SEO tip”

 1. Hej

  Ville det heller ikke være en ide at lave sine produkt titler om til H1?

  Jeg kan se i min nuværende version 1.3.1 at produkt titlen står til H2.

  Venlig hilsen

  Napz

  1. Hej Napz

   Hvis du vil søgemaskine optimere dine produkt titler så er det bestemt en ide – det kunne være hvis du fx sælger mobiltelefoner hvor folk tit søger på specifikke modeller 🙂

 2. Kan man gøre det uden at overskriften bliver h1 størrelse.. det er jo en meget “stor” produkttitel..

  1. Hej Jesper.

   Jo det kan man bestemt, man kan gøre det med css styling. Enden skal du finde den class eller id der er koblet op på h2 tagget og ændre det til et h1 tag, ellers kan du gøre det sådan her med style=”font-size: 14px;”, det første anbefales.

 3. Sejt tip.. der er vildt meget at holde styr på syntes jeg.. jeg mangler en der kan søgeoptimere en WP side.. mon man kan finde en her ?

  1. Hej Jesper.

   Jeg har sendt dig en mail omkring optimering af en WP blog. Du kan starte med at skrive din websides adresse i feltet hjemmeside her på bloggen, så har du allerede fået 1 link med værdi til din hjemmeside.

   Tim

 4. Jeg må have et mærkeligt tema for den fil (/dit theme/header.tpl) indeholder lidt volapyk og så en reference til et HOOK…
  Finder den nok da det bestemt er noget der skal tilrettes 🙂

  Tak for tippet.

  1. Det lyder underligt, det har jeg aldrig oplevet før. Måske det er krypteret eller lignende for at man ikke skal rette i det.

Skriv et svar