SEO af Prestashop – Gæsterblogger fra billigegolfbolde.dk

Hej læsere.

Jeg har fået den ære, af Tim, at dele lidt af mine SEO-tips med jer herinde.

Jeg har brugt utrolig meget tid på at optimere min egen webshop, BilligeGolfbolde.dk, til at placere sig godt i de organiske placeringer. Det har taget lang tid, men jeg har også prøvet meget, som ikke har givet den store effekt. Her kommer lidt tips, som er forholdsvis nemme ændringer i Prestashops interface, og som betyder meget i søgemaskinerne.

Tekst, tekst og tekst

Først og fremmest skal vi have en masse tekst.

 • Sørg for at få noget tekst på forsiden, det kan virkelig rykke dig nogle placeringer.
 • Få tekst på producent siden – se eksempel med min producent Callaway golf
 • Sørg selvfølgelig for en masse tekst på selve produktsiderne
 • Sørg for tekst på kategorisiderne
 • Det sidste er – sørg for nogle fede undersider, med god tekst, der kan optimeres til enkelte ord. Jeg har fx. en side med navnet ‘Hvor mange golfspillere er der i Danmark?‘ Måske folk ikke kommer med den intention om at købe golfbolde, men jeg kan da være heldig, at de husker navnet.

Udnyt alle muligheder

Prestashop giver os mange muligheder for at lave SEO. Lad os da udnytte dem alle! Her er en lille tjekliste:

 • Søgemaskinevenlige URLs! Eksempel: Shopnavn.dk/kategori/produkt – eller noget i den stil.
 • ALT-tags på billeder (holder du musen over, skal der fx. stå ‘søbolde’)
 • ALT-tag på dit logo/topbanner
 • Få evt. lavet en speciel hover tekst på kategorierne
 • Og hover tekst til producenterne
 • Blokér din kurv for indeksering
 • Blokér din betalingsside for indeksering

Det var nogle hurtige tips til din Prestashop. Jeg håber du kan bruge dem. Har du andre gode tips, så lig dem endelig i kommentarerne!

 

11 tanker om “SEO af Prestashop – Gæsterblogger fra billigegolfbolde.dk”

 1. Det altid godt med nogle SEO tips om det er en prestashop eller Magento er ligemeget der skal laves korrekt SEO arbejde, jeg syntes selv det er meget tidskrævende og for dyrt hvis jeg skal have en konsulent til at lave det.

  Derfor læser jeg alt om SEO jeg kommer i nærheden af.

  Tak for tippet.

  Mvh
  Frank http://www.ekspertdebat.dk

  1. Jeg tror at der er lidt forskellige holdninger til indexering af fx indkøbskurven, jeg er af den overbevisning at siderne kan bruges konstruktivt på forskellige måder. Caspers holdning er åbenbart af den holdning af de spiser hans linkjuice. Hvis man ikke vil have sin indkøbskurv indexeret så skal man lave et imellem men det er ikke noget du bare skal indsætte uden at orientere dig om hvordan du fastslår at det er den rigtige side du indsætter det på, alle prestashops sider har som standard en fælles header.

   Hvis man vælger og gå noindex vejen på forskellige sider på shoppen, så bør man også sørge for at få lave sine links på en sådan måde at man ikke hælder linkjuice over på en side der ikke modtager juicen, det er dog en længere forklaring 🙂

   Måske Casper selv kan byde ind med hvorfor han laver noindex på net de sider.

 2. Hej Kristian og Tim.
  Årsagen til jeg har valgt at sætte no-index på er for at holde på linkjuicen, og dele den ud på de sider jeg gerne vil ranke på.
  Med hvilket formål vil man have indkøbskurven til at ranke? Jeg mener, hvem får rent faktisk noget ud af at lande i indkøbskurven? Ikke mange, vil jeg mene!

  Derudover er indholdet også det samme i nok 80% at indkøbskurvene, især når man bruger samme shopsystem, og derfor vil jeg mene der kan være en problematik omkring DC, det er jeg dog ikke sikker på.

  Så jeg kigger bare på om jeg mener det har værdi for brugeren/Google at de kan lande på min indkøbskurv, og det vurderede jeg at det ikke havde.

  1. Jeg er faktisk lidt af den overbevisning at selvom du blockere dem i fx robots.txt så hælder du stadgivæk din juice over på siden. Du linker nemlig stadigvæk til kurven, og det er ikke engang nok at sætte et nofollow tag på linkene, da de stadigvæk indgår i den samlet linkjuiceberegning. Det er måske lidt nørdet, men jeg mener den er god nok. Grosen Friis, som er SEO nørd og fordragsholder omkring SEO har optaget et af sine fordrag på video. Han nævner det på et eller andet tidspunkt i sit fordrag. Så hvis man har 4 timer hvor man ikke lige ved hvad man skal lave så fortjener hans linkbait altså et link herfra: http://dk.grosen.com/blog/seo-foredrag-version-to-video-1-af-3.html

   Hvis man ikke blokere siden, så vil den sende linkejuicen videre 🙂

 3. Yes det gør den også, og jeg kan se at jeg har formuleret mig helt forkert.

  Der går juice til spilde – ingen tvivl om det.

  Men jeg mener stadig ikke man bør indeksere den 🙂

 4. Hej jeg har et problem jeg tror du ved hvor dan jeg kan løse-
  Fjerne tekst som vises når musen rører kategorierne ?

  Mener jeg kan se du har løst det problem på din side men hvordan jeg har sidet hele nattet og irreteret mig over det lol. Har du svaret vil jeg meget gerne kontaktes

  Venlig hilsen
  Tom

  1. Hej Tom.

   Det er mig der har lavet Caspers løsning med kategorierne – jeg sender dig lige en email så kan vi tag en dialog omkring det der.

   /Tim

 5. Alt i alt synes jeg, at dette indhold er en god ressource for alle, der ønsker at forbedre deres webshops placering i søgeresultaterne og tiltrække flere besøgende.

Skriv et svar