Privatliv når du bevæger dig på nettet

De seneste år er der opstået flere og flere lånemuligheder på nettet, og mange danskere benytter sig da også af de fristende tilbud. Men er det overhovedet en god idé at låne penge online? Hvad skal du være opmærksom på når du sammenligner de forskellige lånetilbud? Og hvad gør du hvis du er registreret i RKI eller er på kontanthjælp?

Det finder du alt sammen svar på i denne artikel, som indeholder alt hvad du har brug for at vide om at låne penge online.

Hvorfor låne penge på nettet?
Det kan der være mange gode grunde til. For nogle handler det om at realisere deres drømme om bolig, bil eller rejser. For andre er det et akut behov for at kunne betale uforudsete udgifter, som motiverer dem til at opsøge et lån på internettet.

Selvom det typisk er billigere at låne penge i banken, kan det være nemmere at blive godkendt til et lån hos en online udbyder, da de som regel ikke stiller ligeså høje krav som bankerne. Mange steder kan du fx låne penge selvom du er registreret som dårlig betaler i RKI eller er på offentlige ydelser.

Desuden er ansøgningsprocessen hurtig og nemt, og i de fleste tilfælde får du et svar den samme dag. Nogle låneudbydere reklamerer endda med at behandle din ansøgning på kun 10 minutter – hvilket kan virke mere fristende end at skulle aftale en tid med sin bankrådgiver. Vil du vide mere om at låne penge online, kan du tjekke lån247 ud for flere gode råd og tips – se siden her. Men husk også at tjekke privatlivspolitik mv., når du besøger disse sider, se den der.

Hvad koster det at låne penge på nettet?

Det er forskelligt fra sted til sted – men som tommelfingerregel er det dyrere end at låne penge i banken.

For at sammenligne de forskellige lånetilbud, bør du kigge på den årlige omkostning i procent – også kaldt ÅOP. Den viser nemlig hvad det samlet set kommer til at koste dig at låne pengene – inklusiv alle renter og gebyrer.

Nogle udbydere reklamerer med billige lån, som dog i virkeligheden er meget dyre, fordi der pålægges høje gebyrer. Ved at kigge på ÅOP, undgår du at falde for de fristende tilbud, som kan virke attraktive ved første øjekast, men som i virkeligheden gemmer på skjulte omkostninger af forskellig art.
Kan du låne penge trods RKI?

De fleste låneudbydere kræver at du ikke er registreret i RKI. Du kan dog sagtens finde steder på nettet, hvor du kan låne penge trods RKI. Vær dog opmærksom på at det kan blive en meget dyr fornøjelse. Låneudbyderne tager sig nemlig godt betalt for denne slags lån, og det er ikke ualmindeligt at skulle betale flere hundred procent i renter.

Er du registreret som dårlig betaler, er det bedst at få bragt din økonomi på rette kurs inden du optager nye lån. Er du i forvejen i en svær økonomisk situation, kan det virke fristende at låne flere penge, men med skyhøje renter og tårnhøje gebyrer, er der en stor risiko for at din situation blot bliver forværret.

Skriv et svar