Rav pandelampe – det perfekte værktøj

Rav pandelampe

Når mørket er faldet på er det slut med at finde rav på den ‘gammel dags facon’ med mindre man har en ravlampe og de er heldigvis ikke så dyre som de var engang og jeg kan godt huske da jeg for nogle år siden købte min første og til dato bedste ravlampe måtte af med små 3000 Kr. I dag er priserne faldet en hel del og man kan få en ravlampe for små 1000 Kr. i den gode ene af skalaen. Jeg har allerede en ravlampe så denne gang har jeg købt en rav pandelampe da jeg ofte går i vandet. hvor jeg bedst kan finde rav da der er meget gult og let at se der og med en rav pandelampe har jeg samtidig begge hænder fri og det er en fordel når jeg går med min rav-kese

Rav pandelampens styrke 

Når du skal vælge en rav pandelampe til den populære ravjagt så er der nogle faktorer som spiller ind og dem mener jeg du skal have styr på og det vigtigste er hvor kraftigt ravlampen lyser og jo kraftigere UV-lys jo bedre er den til at lyse havbunden op. På ravfund.dk kan du se noget der kaldes ‘keglestyrke’ på deres ravlamper og også deres rav pandelamper. Keglestyrke er styrken af ravlampens lys. På en skala fra 1 til 10, hvoraf 10 er kraftigst, skal du alt efter vandets dybde vælge en ravlygte med en kegle styrke, der passer. Jo længere ude du vil gå, altså dybere vand des højere skal keglestyrken være.

En rav-kese – hvad er det ?

En rav-kese som jeg var inde på tidligere i denne artikkel hjælper dig når du skal finde rav i vandet både på dybere vand men også i vandkanten. Du kan bruge en rav-kese både i dagtimerne og selvfølgelig også når der er helt mørk og du går med en ravlampe eller en rav pandelampe.
Den helt store fordel som jeg syntes der er med en rav-kese er at du meget lettere kan finde rav i vandet og ligger der er bunke tang så propper jeg bare rav-kesen ned under tangen og løfter det op så kan jeg hurtigt se om der er noget rav.

Ravjagt og motion

Motion, jeg hader det og jeg kommer aldrig til at stå i et motionscenter sammen med andre svedende individer som står og pumper jern eller hvad de nu lige gør et sådan sted men jeg har erfaret at med mine ture langs strandene i Danmark så har jeg indenfor det seneste par år tabt mig ganske godt uden at gøre noget som helst for det og min læge siger da også at det alene skyldes den motion jeg får på mine 3-5km lange ture 2-3 gange om ugen og han har sikkert ret da det jo må give det samme som at stå på et løbebånd i svag tempo, problemet er bare at der intet rav findes ved løbebåndet og jeg vil nok også skille mig lidt ud med min rav pandelampe 🙂

 

 
 

Skriv et svar