Sådan vurderer du en webshops troværdighed

Internettet flyder over med webshops, hvilket i teorien er fantastisk fordi det betyder højere konkurrence blandt butikkerne om kunderne. Højere konkurrence er som regel lig med bedre priser, bedre kundeservice og bedre handelsbetingelser.

Men fordi det er så nemt at starte en webshop, er det desværre heller ikke uhørt, at der er webshops, som man ikke kan stole på og hvis primære formål er at snyde kunderne for så mange penge som muligt. Man kan aldrig vide med sikkerhed, om man handler hos en bedragerisk webshop, men man kan tage sine forholdsregler.

Disse får du en kort guide til her i artiklen.

Anmeldelser: Det oplagte sted at starte

Der er i dag rig mulighed for at finde anmeldelser af webshops rundt omkring på internettet.  Sider som Shop-Anmeldelser, Trustpilot og mange flere gør det muligt for rigtige kunder at skrive og registrere anmeldelser af webshops.

For dig som potentielt ny kunde hos en online netbutik, er det et oplagt sted at starte, da tidligere tilfredse kunder er det mest klare tegn på, at der er tale om en troværdig virksomhed. Omvendt kan en masse utilfredse kunder være en klar indikator for, at man skal holde sig langt væk fra den pågældende webshop.

Sikkerhed: Det skal være der

Når du handler online, skal der være styr på sikkerheden – ellers risikerer du, at dine kortoplysninger eller andre personlige data bliver hacket – også selvom webshoppen ikke som udgangspunkt er ude på at svindle dig.

Det betyder, at websitet skal være udstyret med et SSL-certifikat. Det vil sige, at web-adressen (URL’en) skal starte med HTTPS og altså ikke HTTP. S’et indikerer nemlig, at der er tale om en sikret forbindelse. Ligeledes skal din browser gerne have en låst hængelås i nærheden af web-adressen, når du besøger webshoppen.

Endelig skal betalingen gerne foregå gennem en såkaldt sikret betalingsgateway. Det kan være svært at vide om det er tilfældet, men det må helst ikke se for amatøragtigt ud.

Alt dette kan sagtens være på en utroværdig webshop, men det er under alle omstændigheder vigtigt, at man er opmærksom på det, når man handler online.

CVR-nummer og realistiske priser

Endelig skal du være opmærksom på, at der fremgår et CVR-nummer på webshoppen. Slå det også gerne op på virk.dk eller i Krak for at se, om det er et aktivt firma. Hvis ikke, anbefaler vi, at du ikke handler på den pågældende side.

Vær også opmærksom på, at priserne er realistiske. Hvis noget er for godt til at være sandt – ja så er det det som regel også.

Skriv et svar