Slet ordre via Back Office’s orders fanen.

Det er lidt en mangel at kunne slette ordre, men det kan også være lidt farligt at sætte sin shop til at kunne det. Man skal vide at den handling man laver er uigenkaldelig! Men faktisk kan det sætte op med en enkelt linje kode.

Find koden i /din_admin_mappe/tabs/AdminOrders.php (der kan være små variationer i forhold til hvilken version af prestashop man bruger)
:


$this->table = 'order';    
$this->className = 'Order';    
$this->view = 'noActionColumn';    
$this->colorOnBackground = true;

Indsæt under de 4 linjer:


$this->delete = true;

Så kommer der et rødt kryds på ordre oversigten i BO, ved at klikke på den sletter man så en ordre.

På opfordring har jeg undersøgt hvilke tabeller der bliver påvirket af det i databasen, og det er kun ps_orders der fjernes data fra, dvs. at det rent faktisk er muligt at genskabe en ordre igen bagefter. Nogen vil måske mene at det ikke er at rydde ordentlig op, men for mig er det uden betydning da ordren ikke fremstår som en ordre hos os. Jeg sletter iøvrigt sjællent noget som helst. Hvis der er dannet en faktura skal man jo også huske at det fortløbende fakturanummer bliver ødelagt, og at man så enden skal stille det tilbage under invoices i ordre fanen, eller printe ud og bruge den i regnskabet. 🙂

11 tanker om “Slet ordre via Back Office’s orders fanen.”

 1. Hej

  Rettelse fra version 1.3.1

  De siger, at vi skal lede efter:

  $this->table = ‘order’;
  $this->className = ‘Order’;
  $this->view = ‘noActionColumn’;
  $this->colorOnBackground = true;

  Til version 1.3.1 som jeg bruger, ser den sån her ud:
  $this->table = ‘order’;
  $this->className = ‘Order’;
  $this->view = true; (her står det ikke det der)
  $this->colorOnBackground = true;

  Men hvis man overskriver det, så virker det alligevel.

  1. Jeg tror ikke du skal overstrege det, du skal brae indsætte linjen i bunden af det. Det er alene den linje der gør det 🙂

   Jeg har rettet indlægget så det ikke kan misforståes.

 2. Jeg synes, at dette emne har nogle mangler f.s.v. angår hvad der så sker i tabellerne.

  Så vidt jeg kan se, så kommer der en mulighed for at slette en ordre. Og det er jo fornuftigt nok. Men hvilke tabeller påvirker det. Rydder den helt op i orders, samt underliggende tabeller?

  Det er meget fint at skrive om sådan en funktionalitet, men JEG vil gerne kende konsekvensen af sådan en handling, inden jeg kunne finde på at implementere den.

  1. Jeg synes det er fedt med folk der ikke bare acceptere at tingene er der, men som også gerne vil have en dybere liggende forklaring. Jeg vil sætte en testshop op og se hvad der sker med ordre strukturen. Ordren slettes ihvertfald, men om ordre detaljerne også slettes det ved jeg faktisk ikke. Kunden slettes ihvertfald ikke, og produkterne lægges heller ikke på lager igen!

 3. Det virker perfekt! har nu gået i noget tid og tænkt på sådan en løsning havde bare ik lige fundet ud af noget 😀 men virker perfekt tak 😀

  1. Det var skam så lidt, det er egentlig noget jeg har for længe siden fandt på prestashop forumet, men derfor kan man jo godt dele det her 🙂

 4. Hej,
  Jeg er muligvis HELT bagud af dansen her, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det – skal jeg skrive det der dollartegn osv? Eller er det nogle knapper jeg kan trykke på?
  Håber meget på hjælp:-)

 5. Hej,
  Jeg fandt lige tråden med at kunne slette ordrene som er slettet i mit eget system. Jeg har prestashop version 1.4 men jeg vil super gerne vide hvor jeg kan finde stien på min server.

  Jeg vil se frem til et svar.
  mvh
  henrik Juul

  1. Hej Henrik.

   Det er en ældre tråd, og hvis du bruger version 1.5.0 eller derover så er det ikke længere det samme sted man skal rette i filen desværre.

Skriv et svar