Tjekliste: Er din båd klar til at komme i vandet?

Selvom dagene lige nu er mørke, triste og de fleste med frostgrader – så er det alligevel ved at være tid til at gøre din båd klar til at komme i vandet. Inden vi ser os om rammer vi foråret med de første solskinsdage, som invitere til en hurtig tur på vandet.

Derfor har vi i samarbejde med www.nyt-ekkolod.dk forberedt denne guide til dig, hvor vi ser på de vigtigste ting du skal have styr på inden du sætter din båd i vandet. For den erfarne sejler er der sikkert ikke meget, som vi kan lære dem – dog kan det som nybegynder være svært at huske det hele.

 

Tjek alt mekanik

Det vigtigste er selvfølgelig at din båd er sødygtig – derfor er det vigtigt uanset om du har en sejlbåd eller motorbåd, at du gør gennemgår alt mekanik på både. Ved en sejlbåd vil det sige du gennemgår alle spil, reb og andre ting som bruges til at sejle skibet.

På en motorbåd tester du motoren om den tænder, også går du den selvfølgelig efter for olie, vand og ikke mindst får den spændt efter.

 

Rengøring

Når alt det mekaniske spiller – så kan vi gå videre til det kosmetiske. Selvom dette ikke er en nødvendighed, så er det en rigtig god ting at gøre. Simpelthen få rengjort din båd i bund, dette burde du egentligt allerede gøre når du tager den op af vandet – men det glemmer mange desværre. Det er vigtigt lige at få vasket gammelt salt af.

Det er også bare federe at komme ombord på sin båd, når man kan se den er ren og pæn. Det gør det lidt mere indbydende.

 

Tjekke sikkerheden

Sidst, men ikke mindst er det vigtig du lige går alle sikkerhedsforanstaltninger gennem på båden. Det vil sige du tjekker at redningsvestene er okay, du har nødplus og dine radio virker ordentligt.

Skriv et svar