Vælg den rigtige computer til din uddannelse

Mange af jer kan se frem til at starte på nyt studie efter sommerferien, efter en tid præget af usikkerhed og coronavirus. Endelig kan vi alle starte på en frisk efter et af de mærkeligste år i mands minde.

Ikke for at lægge en dæmper på den gode stemning, men der er desværre også omkostninger forbundet med at starte på et nyt studie. Alt efter hvilket studie der er tale om, kan dine elektronikbehov hurtigt komme til at koste flere tusinde kroner. Det er her brugt elektronik kommer ind i billedet.

Ved at købe brugt kan du spare en masse penge på PC’er, MacBooks, iPads – hvad end du har behov for. Du bør selvfølgelig stadig vælge med omhu. Som tommelfingerregel kan man sige at MacBooks og iPads egner sig til design- og grafiske uddannelser, mens du kan vælge og vrage mellem PC og MacBook hvis du bare skal bruge en computer til tekstarbejde. Ved arkitektur- og ingeniøruddannelser hvor der skal arbejdes med 3D-modeller bør du gå efter en kraftigere maskine, f.eks. en MacBook Pro.

En iPad til grafikeren

iPads kan i stigende grad bruges som et smart illustrationsredskab, der er let af have med sig rundt. De fungerer efterhånden så godt, at selv store animationshuse som Disney og Pixar er begyndt at bruge dem internt i vid udstrækning. Hvis du skal starte på en grafisk uddannelse, og er særligt interesseret i illustrationsarbejde, er det bestemt ikke dumt at investere i en iPad.

Den egner sig dog til meget mere end håndtegnet kunst med illustrationsredskaber som Apple Pencil. Der er et utal af muligheder for den grafiske designer, fra gængse illustrationprogrammer til apps specialiseret i vektor-grafik.

Hvis du overvejer en iPad til grafisk arbejde bør du enten købe en nyere brugt iPad, maks. 3-4 år gammel, eller måske én fra iPad Pro-serien, da deres højere ydeevne er et must for at kunne køre avanceret billedredigering og andet grafisk arbejde.

Skriv et svar